Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, care transporta în autoturism 58 de kilograme tutun pentru narghilea.
În data de 27 martie, în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit în localitatea Leţcani un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, în care se afla un cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.
În autoturism, poliţiştii de frontieră au observat două sacoşe mari în care se aflau mai multe pachete cu tutun pentru narghilea. În total, poliţiştii de frontieră au inventariat 58 de pachete de tutun a câte un kilogram fiecare.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de tutun în valoare de 8.700 de lei fiind indisponibilizată.
În cursul de 24 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.
TIR, încărcat cu aproximativ 13 tone de deşeuri din Bulgara, oprit la intrarea în țară
Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Călăraşi, nu au permis intrarea pe teritoriul României unei cantităţi de aproximativ 13 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României.
Totodată urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deşeurile în cauză prezentau urme de contaminare,în mijlocul de transport se aflau și alte tipuri de deșeuri, nefiind îndeplinite condițiile şi prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.
În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News