Concret, polițiștii au oprit pentru control un Audi Q7, înmatriculat în Marea Britanie. Mașina era condusă de un bărbat din comuna Vicovu de Jos. Verificările în bazele de date au arătat că, de fapt, autoturismul figurează cu alerta „sustras” introdusă de autoritățile britanice.
Polițiștii au stabilit că autoturismul a fost achiziționat prin sistem leasing, din Marea Britanie, în anul 2016, de către bărbatul din Vicovu de Jos. Valoarea totală de achiziție era de 55.000 lire (aproximativ 300.000 lei), relatează newsbucovina.ro.
El a achitat ratele lunare până în anul 2019, plătind în total suma de aproximativ 23.000 lire. Ulterior suceveanul nu a mai achitat nici o rată, motiv pentru care contractul a fost reziliat, societatea de leasing demarând procedurile de recuperare a autoturismului, motiv pentru care a fost implementată alerta. Drept urmare, mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, iar bărbatul este cercetat penal pentru „abuz de încredere”.
În altă ordine de idei, poliţiştii efectuează, marţi, 60 de percheziţii în Bucureşti şi 12 judeţe la persoane care ar fi achiziţionat aproximativ 3.000 de maşini second-hand, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.
O grupare de români a importat 3.000 de maşini din Europa, fără acte: Percheziţii în Bucureşti şi alte 12 judeţe
Potrivit Poliţiei Române, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 6 milioane de euro.
"Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 60 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.
Activităţile se desfăşoară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News