Avertisment pentru turiști: Pot primi amenzi de 200 de euro în Spania, Franța și Italia pentru această greșeală comună

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Avertisment pentru turiști: Pot primi amenzi de 200 de euro în Spania, Franța și Italia pentru această greșeală comună / Foto: Unsplash
Avertisment pentru turiști: Pot primi amenzi de 200 de euro în Spania, Franța și Italia pentru această greșeală comună / Foto: Unsplash

Turiștii care plănuiesc să viziteze Spania, Franța și Italia în această vară au fost avertizați despre o regulă simplă, a cărei nerespectare poate duce la amenzi considerabile de până la 200 de euro.

Cele trei țări europene sunt printre cele mai populare destinații. Anul trecut, peste 30 de milioane de britanici au vizitat aceste destinații de vacanță. Spania și insulele sale au atras 17,8 milioane de britanici, Franța 9,2 milioane, iar Italia 4,9 milioane de turiști britanici.

 

Reguli și amenzi

 

Turiștii care se îndreaptă spre Spania trebuie să fie conștienți de un nou sistem în vigoare. De asemenea, cei care vizitează Franța și Italia trebuie să fie atenți la avertismentele emise de autoritățile britanice și locale pentru a evita sancțiuni costisitoare.

Lena Farnell, liderul echipei juridice de la Cycle SOS, a emis un avertisment referitor la utilizarea bicicletelor în aceste țări. În special, bicicliștii trebuie să fie atenți la regulile privind purtarea căștilor audio.

În Spania, bicicliștii care sunt prinși purtând căști audio riscă o amendă de 200 de euro. În Franța, amenda pentru aceeași încălcare este de 135 de euro, iar în Italia, sancțiunea este de 160 de euro .

Lena Farnell a explicat: „Bicicliștii care sunt prinși purtând căști se pot aștepta să plătească o amendă de 200 de euro în Spania, în timp ce dacă sunteți găsit încălcând regulile în Franța, vă puteți aștepta la o amendă de 135 de euro.”

 

Importanța respectării regulilor

 

Farnell a subliniat riscurile de siguranță asociate cu purtarea căștilor audio în timpul mersului pe bicicletă. Ascultarea muzicii compromite capacitatea bicicliștilor de a auzi traficul rutier, inclusiv sirenele vehiculelor de urgență și alte semnale de avertizare. Bicicliștii sunt, de asemenea, mai puțin conștienți de semnalele sonore ale vehiculelor și de avertismentele pietonilor.

„Faptul de a nu purta căști le permite cicliștilor să fie mai conștienți de împrejurimile lor, ajutându-i să pedaleze într-un mod mai sigur, ceea ce va reduce numărul de accidente rutiere,” a adăugat Farnell.

Pentru a evita amenzile și pentru a-și asigura siguranța, turiștii care vizitează Spania, Franța și Italia în această vară sunt sfătuiți să respecte regulile locale referitoare la utilizarea bicicletelor. Faptul de a fi conștienți de aceste reglementări nu doar că îi va proteja de sancțiuni financiare, dar va contribui și la siguranța lor pe drumurile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel