Avertismentul poliției olandeze: Atenție la "metoda românească"! Hoții se antrenează special pentru astfel de jafuri

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: Poliția Română & telegraaf.nl
Sursă foto: Poliția Română & telegraaf.nl

Poliția olandeză avertizează șoferii cu privire la "metoda românească" prin care râmân fără marfă în camioane. "Hoții cascadori" se antrenează în tabere speciale pentru astfel de jafuri. 

"Metoda românească", considerată cea mai periculoasă metodă de furt de marfă din camioane, a revenit în atenția autorităților din Olanda. În această metodă, infractorii jefuiesc camioane pline cu electronice direct dintr-o mașină aflată în mișcare. După o perioadă de liniște de la arestarea bandei în 2020, aceștia au atacat din nou.

Poliția și compania TT Experts confirmă că în ultima lună banda a efectuat două jafuri spectaculoase, unul în noaptea de 6 spre 7 iunie pe A12 între Ede și granița germană, iar celălalt pe 12 iunie între Waalwijk și Ede. "Au fost furate electronice în valoare de cel puțin un milion de euro," a declarat Matthias de Ruiter de la TT Experts, care colaborează cu poliția.

Metoda folosită este extrem de periculoasă și necesită o îndemânare deosebită. Hoții conduc în spatele unui camion, urcă pe capotă și folosesc un polizor pentru a deschide încuietoarea camionului. În timp ce vehiculele se deplasează cu 80-100 de kilometri pe oră, infractorii aruncă cutiile pline cu electronice în mașina care îi urmărește. Șoferii camioanelor jefuite nu își dau seama de nimic până când opresc sau descarcă marfa, explică presa locală. 

 

1. -imagine fara descriere- (metoda-de-furt_14160800.jpg)

Foto: Ilustrație - Cum reușesc hoții români să fure din camioane / Sursă: telegraaf.nl

René Middag, șeful departamentului de jafuri în mișcare din cadrul Poliției Naționale, a declarat: "Se pare că s-au întors și paguba jafului este uriașă." Poliția investighează acum aceste jafuri și face apel la martori să se prezinte. De asemenea, avertizează industria transporturilor să fie foarte atentă și să raporteze orice situație suspectă.

Există suspiciuni că hoții ar putea fi informați de angajați ai centrelor de distribuție care știu exact când și unde se îndreaptă camioanele cu încărcături valoroase. Poliția nu exclude posibilitatea ca hoții să fie membri ai bandei arestate în România în 2020 și care sunt acum din nou în libertate. Între 2015 și 2020, banda a comis cel puțin 15 jafuri în Țările de Jos și zeci în alte țări.

Unul dintre cele mai mari jafuri a avut loc în vara anului 201*, când banda a furat iPhone-uri în valoare de o jumătate de milion de euro pe A73. Suspecții au fost capturați într-un parc de vacanță din Otterlo, unde poliția a găsit și telefoanele furate. O echipă specială a colaborat cu servicii din mai multe țări pentru a prinde hoții.

Remarcabil este faptul că "hoții cascadori" proveneau toți dintr-o suburbie a Bucureștiului, unde există tabere speciale de antrenament pentru a-i pregăti.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel