Avertismentul RKI: Focar de Salmonella în Germania, Austria și Danemarca

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Institutul Robert Koch (RKI) avertizează asupra unui focar de salmonella în Germania, Austria și Danemarca, unde 98 de cazuri au fost confirmate doar în Germania până la 24 septembrie 2024.

Un aliment asociat în mod normal cu o dietă sănătoasă este acum suspectat de a fi cauza unui focar de salmonella în Germania, Austria și Danemarca. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 98 de cazuri de Salmonella Umbilo în Germania, până la 24 septembrie 2024. Comparativ, între 2015 și 2023, au fost înregistrate anual între unu și șase cazuri.

RKI, sau Institutul Robert Koch, este agenția guvernamentală de sănătate publică din Germania. Este responsabil pentru monitorizarea și prevenirea bolilor infecțioase și pentru cercetarea în domeniul sănătății publice. I

Rucola este considerată sursa probabilă a infecțiilor, după ce probele prelevate în Austria au confirmat prezența bacteriei în mostre din Italia. Aceasta este, potrivit RKI, cea mai probabilă cauză a îmbolnăvirilor din toate cele trei țări afectate. Primele cazuri au apărut în Germania la sfârșitul lunii iulie, cu o creștere notabilă începând din august, când s-au raportat până la 18 cazuri pe săptămână. Cele mai multe state federale germane sunt afectate, cu excepția Bremen și Saarland, însă până în prezent nu s-au înregistrat decese.

Citește și: Aldi retrage un lot de file de porc din cauza posibilei prezențe de Salmonella

Salmonella Umbilo, o subspecie rară a bacteriei Salmonella enterica, poate provoca simptome precum diaree, crampe abdominale, greață, vărsături și febră. Persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii mici, persoanele în vârstă sau cele cu imunitatea slăbită, sunt expuse riscului de complicații severe. Deși focarul actual nu a provocat decese, RKI avertizează că rata globală de mortalitate a infecțiilor cu salmonella este sub 0,1%, iar cazurile severe sunt rare.

Cercetătorii atrag atenția că multe dintre persoanele infectate nu consultă un medic, iar numărul real de cazuri ar putea fi mai mare decât cel raportat oficial. În perioada următoare, se așteaptă o creștere a numărului de infecții.

Un studiu realizat de Universitatea din Leicester arată că legumele ambalate, inclusiv rucola, sunt deosebit de vulnerabile la contaminarea cu salmonella. Umiditatea din ambalajele de plastic și substanțele eliberate din frunzele de salată pot favoriza multiplicarea bacteriilor, chiar și în condiții de refrigerare, numărul acestora putând crește de la 100 la 100.000 în cinci zile, scrie cotidianul Merkur.

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel