Avertizare de călătorie în Polonia din cauza furtunilor puternice. Recomandări MAE pentru Români

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Alertă de vreme rea (Foto: Freepik)
Alertă de vreme rea (Foto: Freepik)

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Polonia, în urma prognozei meteo care indică furtuni puternice în toată țara vineri, 28 iunie 2024. Avertizarea a fost emisă în urma unui anunț al autorităților locale, care au stabilit un nivel de alertă 2 pentru întreg teritoriul polonez.

Cetățenii români care se află deja în Polonia, tranzitează sau intenționează să călătorească acolo sunt sfătuiți să fie precauți și să urmărească în permanență evoluția condițiilor meteo.

De asemenea, aceștia sunt încurajați să ia legătura cu Ambasada României la Varșovia pentru asistență consulară, prin numerele de telefon +48/226283156 și +48/226222570. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

În cazuri de urgență, cetățenii români pot contacta telefonul de permanență al Ambasadei României la Varșovia la numărul +48/694486683.

Această atenționare vine în contextul în care prognozele meteo din Polonia arată o intensificare semnificativă a fenomenelor meteorologice extreme, cu posibile inundații și perturbări ale transporturilor. MAE recomandă românilor să evite deplasările și să urmeze îndeaproape sfaturile și indicațiile autorităților locale pentru a-și asigura siguranța personală.

 

Atenționare de călătorie pentru Grecia

 

În paralel, Ministerul Afacerilor Externe a emis și o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza riscului crescut de incendii forestiere provocat de temperaturile extrem de ridicate. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie din Grecia, sâmbătă, anumite regiuni ale țării se vor confrunta cu temperaturi foarte mari, amplificând pericolul izbucnirii incendiilor. Zonele cele mai afectate includ regiunea Attica, Peloponezul, Grecia centrală, insula Creta și mai multe insule din Marea Egee.

Cetățenii români aflați în aceste zone sunt sfătuiți să manifeste precauție, să monitorizeze situația prin intermediul mass-media locale și să urmeze instrucțiunile autorităților în caz de urgență. Este esențial să fie atenți la alertele telefonice și să acționeze prompt în caz de nevoie.

Ministerul Afacerilor Externe continuă să monitorizeze situația din ambele țări și va oferi actualizări și suport cetățenilor români pentru a-i ajuta să navigheze în siguranță aceste circumstanțe meteorologice severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 iun 2024, 16:58 in Social
Elveția: imigrația a crescut
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel