Câteva sfaturi pentru a preveni lipirea și arderea alimentelor în oale și tigăi este, în primul rând, să cumpărați produse de calitate, cu straturi bune de protecție. Ungeți întotdeauna la foc mediu și lăsați-o să se încălzească puțin, cu puțin timp înainte de a pune mâncarea. Evită să folosești spatule sau linguri metalice pentru a evita zgârierea teflonului și fii atent la ceea ce gătești pentru a evita accidentele sau rumenirea și lipirea alimentelor.
Amintiți-vă că, oricât de mult ne iubim oalele și tigăile, este important să le schimbăm periodic, în special pe cele care au teflon, deoarece în timp pot începe să elibereze reziduuri care se lipesc de alimente și ar putea fi periculoase pentru sănătate.
Beneficiile lămâii pentru curățare
Îndepărtează bacteriile și petele dure.
Este un albitor incredibil, îl poți folosi de la haine până la vase. Compușii săi reglează aciditatea și favorizează eliminarea grăsimilor.
Elimină mirosurile neplăcute.
Potrivit experților de la UNAM, amestecul de suc de lămâie cu săpun face o soluție puternică pentru spălarea vaselor deoarece apa din țara noastră are minerale precum magneziu și calciu care fac o combinație bună de curățare.
Lămâia și săpunul neutralizează sărurile din apă și întăresc proprietățile săpunului.
Acest fruct modifică pH-ul celulelor bacteriene și creează un mediu în care acestea nu pot supraviețui.
Cum să scoți cu ușurință arsura de pe oale și tigăi cu două lămâi
O să ai nevoie:
- 2 lămâi
- apă
Pas cu pas:
Tăiați lămâile în sferturi. Fierbeți lămâile cu suficientă apă pentru a acoperi zonele arse. Încetul cu încetul, grăsimea blocată se va desprinde.
Puteți adăuga un strop de oțet alb pentru a spori puterea de curățare. Se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute și se ia de pe foc.
Așteptați să se răcească înainte de a arunca apa și lămâile.
Clătiți și spălați cu un burete rigid, ca de obicei, iar oalele și tigăile vor fi strălucitor de curate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News