Avion cu 200 de pasageri la bord, la un pas de prăbușire: „Am auzit un zgomot puternic, apoi aeronava a început să tremure”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion cu 200 de pasageri la bord, la un pas de prăbușire- Am auzit un zgomot puternic, apoi aeronava a început să tremure. Sursa foto: freepik.com
Avion cu 200 de pasageri la bord, la un pas de prăbușire- Am auzit un zgomot puternic, apoi aeronava a început să tremure. Sursa foto: freepik.com

Clipe de groază pentru pasagerii unui avion Ryanair. La scurt timp după decolarea din Mallorca, aeronava a raportat o defecțiune tehnică. A fost demarat protocolul de urgență.

După o vacanță relaxantă, majoritatea pasagerilor își doreau să ajungă cât mai repede aasă. Cu toate acestea, 201 de pasageri au experimentat momente de groază în cursa aeriană  Insula Baleare - Hamburg.

La scurt timp după decolare, un Boeing 737 MAX de la Ryanair a avut probleme tehnice cu motorul. Piloții au decis să se întoarcă pe aeroportul din Palma.

Ziarul Mallorca Zeitung a raportat despre „aterizarea de urgență” sâmbătă după-amiază, 7 octombrie. Un incident similar a avut loc în august pe un zbor Lufthansa cu 200 de pasageri la bord.

Sâmbătă, 7 octombrie, un avion Ryanair din Palma de Mallorca a fost nevoit să facă o aterizare de urgență. Din cauza unor probleme tehnice, avionul Ryanairs-a rotit de mai multe ori deasupra aeroportului din Mallorca.

 

Avionul Ryanair a survolat de mai multe ori aeroportul din Palma și zonele învecinate

 

Avionul companiei aeriene low-cost irlandeze trebuia să transporte 201 de pasageri către Hamburg.  acolo. Potrivit ziarului Mallorca Zeitung, aeronava a pierdut din putere din cauza defectului tehnic. Din punctul de vedere al piloților, o continuare în siguranță a zborului nu mai era garantată.

„La aproximativ o jumătate de oră după decolare, s-a auzit un zgomot puternic la unul dintre motoare și aeronava a început să tremure”, relatează martorii oculari pentru Focus.de.

Pentru a ateriza în siguranță, potrivit platformei online Crónica Balea, avionul Ryanair a survolat de mai multe ori aeroportul din Palma și zonele învecinate pentru a consuma kerosenul. Între timp, la aeroport a fost demarat un protocol de urgență. La aproximativ 80 de minute de la decolare, avionul a aterizat în siguranță pe aeroportul Mallorca.

Serviciile de urgență de la pompieri și Garda Civilă au ajuns la aeroport. Potrivit presei, niciun pasager nu a fost rănit. Nici traficul aerian nu a fost afectat din cauza incidentului.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel