Avion easyJet forțat să aterizeze de urgență după ce un pasager „beat” a provocat pagube la bord

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Avion easyJet forțat să aterizeze de urgență după ce un pasager „beat” a provocat pagube la bord / Foto: Unsplash
Avion easyJet forțat să aterizeze de urgență după ce un pasager „beat” a provocat pagube la bord / Foto: Unsplash

Un zbor easyJet a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență după ce un pasager aflat în stare de ebrietate a creat un haos la bord, determinând echipajul să intervină rapid pentru a asigura siguranța celorlalți pasageri și a aeronavei.

Incidentul a avut loc în timpul zborului U28235, care a decolat marți, 4 septembrie, de pe Aeroportul Gatwick din Londra, cu destinația Aeroportul Internațional Kos din Grecia. Totul părea să decurgă conform planului până în momentul în care avionul a ajuns la altitudinea de croazieră de aproximativ 9.144 m. Acolo, un pasager, vizibil în stare de ebrietate, a început să se comporte agresiv față de ceilalți pasageri, provocând o altercație la bord.

Martorii spun că bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a început să se certe cu alți pasageri, devenind din ce în ce mai agitat și necooperant. Când situația a escaladat, însoțitorii de bord au intervenit pentru a calma spiritele, însă bărbatul a refuzat să coopereze. În cele din urmă, mai mulți membri ai echipajului și câțiva pasageri au fost nevoiți să îl imobilizeze pentru a preveni răspândirea haosului.

În urma acestei altercații, comandantul de bord a luat decizia de a devia cursul aeronavei către cel mai apropiat aeroport pentru o aterizare de urgență, care a avut loc la Aeroportul din Munchen, Germania. Acolo, avionul a fost întâmpinat de poliție, care l-a escortat pe pasagerul perturbator în afara aeronavei.

 

„Siguranța este cea mai mare prioritate a companiei”

 

Compania easyJet a confirmat incidentul într-o declarație oficială, afirmând că „siguranța este cea mai mare prioritate” a companiei.

„Echipajul nostru de cabină este instruit să evalueze și să gestioneze prompt orice situație care ar putea compromite siguranța zborului și a celorlalți pasageri”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Deși astfel de incidente sunt rare, ele sunt tratate cu cea mai mare seriozitate și nu tolerăm comportamentul abuziv sau amenințător la bord”.

Potrivit martorilor, pasagerul turbulent a consumat cantități semnificative de alcool, inclusiv whisky, înainte de a încerca să preia controlul asupra situației din avion, comportamentul său devenind din ce în ce mai haotic. După aterizare, pasagerii au avut ocazia să coboare din avion, iar compania a asigurat cazare și mese pentru noaptea respectivă, până la reluarea călătoriei spre Grecia, care a avut loc miercuri după-amiază, 4 septembrie.

Într-o declarație ulterioară, easyJet a menționat că „deși situația a fost în afara controlului nostru, ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate”.

 

Consumului de alcool pe zborurile comerciale este o problemă din ce în ce mai des întâlnită 

 

Michael O'Leary, directorul general al Ryanair, a sugerat introducerea unei limite stricte de două băuturi alcoolice pentru fiecare pasager la bord, pentru a preveni astfel de comportamente perturbatoare. El a subliniat că „trebuie să se impună o limită pentru cantitatea de alcool care poate fi vândută oricărui pasager” și a propus ca, în aeroporturi, pasagerii să fie limitați la două băuturi, arătând cartea de îmbarcare pentru orice achiziție.

Pe măsură ce astfel de incidente continuă să atragă atenția publicului, dezbaterea privind reglementarea consumului de alcool în timpul zborurilor rămâne deschisă, iar măsurile pentru îmbunătățirea siguranței aeriene ar putea deveni o prioritate pentru companiile aeriene din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel