Potrivit comunicatului, decesul lui Baby a fost subit, iar echipa de specialiști sugerează că afecțiunile genetice ar fi putut juca un rol important în dezvoltarea puiului.
Delfinariul a precizat că puiul era rezultatul concepției între două variații ale speciei Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Cu toate că Baby a avut o evoluție favorabilă după naștere, afecțiunile acute ale organelor vitale, în special plămânii și ficatul, au fost incompatibile cu viața.
„Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele „Baby”. Facem precizarea că acesta este produsul de concepție a două variații ale speciei Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Contrar evoluției favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit. Rezultatul examinării anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectării organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața. Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au scris reprezentanții Delfinariului din Constanța în postarea lor pe Facebook.
Decesul lui Baby atrage atenția asupra dificultăților majore întâmpinate în încercările de a crește și menține puii de mamifere marine născute în captivitate. În ciuda eforturilor constante ale specialiștilor pentru a asigura condiții optime și a minimiza riscurile, rata de supraviețuire a acestor pui rămâne scăzută la nivel global.
Delfinariul Constanța își exprimă regretul pentru pierderea suferită și își reafirmă angajamentul de a continua cercetările și eforturile pentru a asigura bunăstarea mamiferelor marine aflate în îngrijirea lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News