Badantă româncă din Italia păcălită cu 23.000 de euro. Escrocul ar fi șantajat-o emoțional

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Badantă româncă din Italia păcălită cu 23.000 de euro. Escrocul ar fi șantajat-o emoțional / Foto: Unsplash
Badantă româncă din Italia păcălită cu 23.000 de euro. Escrocul ar fi șantajat-o emoțional / Foto: Unsplash

O poveste tulburătoare a ieșit la iveală în Italia, unde o româncă, aflată acolo pentru a munci ca îngrijitoare, a devenit victima unei escrocherii sentimentale care a dus la pierderea a 23.000 de euro. 

Incidentul a fost relatat de presa italiană și a avut loc în contextul unei relații virtuale înșelătoare, care a implicat un bărbat cu un profil fals pe Facebook.

Conform surselor, femeia, identificată doar ca „Maria” în cadrul procedurilor judiciare, a fost atrasă într-o relație online cu un bărbat care s-a prezentat sub identitatea unui inginer constructor. Acesta, folosind un profil fals, i-a câștigat încrederea, afirmând că între ei exista o legătură serioasă și promițând că se vor căsători.

În timp ce conversațiile lor se desfășurau în limba engleză și ulterior în italiană, bărbatul a început să ceară bani pentru diferite „cheltuieli” și „probleme de documente”.

 

Bărbatul i-ar fi promis că îi va returna banii când se vor întâlni

 

Maria a declarat în fața instanței din Reggio Calabria, în fața judecătorului Francesca Piergallini, că bărbatul o alinta cu termeni ca „iubire” și „comoara mea”. El i-a spus că va veni în Italia pentru a-i returna toți banii pe care i-a trimis, dar acest moment nu s-a materializat niciodată. Escrocul a fabricat tot felul de scuze, inclusiv una conform căreia ar fi avut nevoie de 4.800 de euro pentru a elibera un pachet important provenit din Turcia, pe care Maria l-a trimis în două tranșe.

„Mă numea iubire și comoara mea și spunea că ne-am putea căsători. Povestea că nu putea veni în Italia din motive legate de documente și a cerut din nou bani cu diferite scuze. Eu nu aveam toți acești bani și îi trimiteam în rate, în total am ajuns să îi trimit 23.500 de euro din 2016 până în 2018”, a povestit femeia.

Maria a început să bănuiască ceva în neregulă atunci când a observat că fotografiile bărbatului apăreau sub o altă identitate pe un alt profil de Facebook. Investigațiile ulterioare au dezvăluit că bărbatul colabora cu o femeie, amândoi fiind rezidenți în Reggio Emilia. Aceștia formau o echipă care se specializase în înșelarea victimelor pentru a obține bani.

În prezent, Maria s-a constituit parte civilă în procesul penal și este reprezentată de avocatul Francesco Durat. De asemenea, alți oameni au fost afectați de acești escroci; există o plângere depusă de o femeie din Portogruaro care a căzut, de asemenea, în plasa lor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel