Badantă și bătrână legate și jefuite în propria locuință. Descoperirea șocantă făcută de poliție: îngrijitoarea organizase tot

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Badantă și bătrână legate și jefuite în propria locuință. Descoperirea șocantă făcută de poliție: îngrijitoarea organizase tot
Badantă și bătrână legate și jefuite în propria locuință. Descoperirea șocantă făcută de poliție: îngrijitoarea organizase tot

O bătrână de 81 de ani și îngrijitoarea acesteia au fost jefuite de un bărbat care a fugit cu bani, ceasuri de valoare și bijuterii. Poliția a descoperit că de fapt îngrijitoarea însăși a fost creierul acestui jaf organizat.

Incidentul s-a petrecut când un bărbat mascat și înarmat cu un pistol de jucărie, fără capac roșu, a așteptat ca soțul bătrânei să părăsească locuința, conform presei străine.

După plecarea acestuia, atacatorul a intrat în casă, imobilizând atât pe îngrijitoare, cât și pe bătrână, obligându-le să predea bani și bijuterii de valoare. Întors brusc acasă, soțul doamnei Vitale a declanșat interfonul, moment în care infractorul a fugit, lăsându-le pe victime legate cu bandă adezivă.

Anchetatorii din cadrul echipei mobile din Treviso au suspectat de la început poziția îngrijitoarei, care părea neverosimilă și contradictorie. Femeia, audiată de mai multe ori, a mințit repetat în legătură cu reședința sa și situația familială. Investigațiile suplimentare au dezvăluit că îngrijitoarea fusese, de fapt, complicea principală, organizând jaful împreună cu fostul său soț, un cetățean străin care locuia ilegal cu ea.

 

Poliția a găsit în caza îngrijitoarei dovezile incriminatorii

 

În urma unei percheziții la domiciliul îngrijitoarei, o italiancă de aproximativ 40 de ani, polițiștii au găsit dovezi incriminatoare: jacheta purtată de hoț și legături electrice identice cu cele folosite în timpul jafului. Acestea erau ascunse într-un compartiment special amenajat în locuință.

Îngrijitoarea și fostul său soț, care fugise în străinătate imediat după jaf, au fost acuzați de complicitate la comiterea unui jaf calificat. Autoritățile judiciare au emis un aviz de încheiere a anchetei preliminare, confirmând rezultatele investigațiilor Brigăzii mobile din Treviso.

Acest caz a șocat comunitatea locală, evidențiind vulnerabilitatea persoanelor în vârstă și necesitatea verificării riguroase a personalului de îngrijire. Ancheta continuă, iar autoritățile fac eforturi pentru a-l captura pe fostul soț al îngrijitoarei și pentru a aduce toți cei responsabili în fața justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel