Banana Bread (chec cu banane). Încearcă-l o dată și nu vei mai face niciodată chec clasic

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Banana Bread (chec cu banane) - Un desert american clasic
Banana Bread (chec cu banane) - Un desert american clasic

Banana Bread este un desert clasic american, al cărui nume înseamnă literalmente "pâine cu banane", care se savurează mai ales la micul dejun sau ca gustare, între mese. 

Banana Bread (chec cu banane) este o prăjitură bogată în arome, cu o textură foarte moale. Caracteristica acestei rețete este folosirea bananelor coapte care dau desertului un gust dulce natural. Se adaugă un vârf de cuțit de scorțișoară și câteva nuci tocate pentru a-i oferi o textură puțin crocantă.

Este un desert delicios, perfect pentru orice moment în care îți e poftă de ceva dulce. Iată cum se face.

Ingrediente (pentru o formă de 28x10 cm)

 

- 180 g zahăr

- 170 g unt

- 3 ouă

- 300 g făină de tipul "00"

- 16 g praf de copt

- 1 linguriță de aromă de vanilie

- 4 banane coapte bine

- sucul de la 1/2 lămâie

- coaja rasă de la 1/2 lămâie

- 60 g nuci

- scorțișoară după gust

Banana Bread (chec cu banane). Mod de preparare

 

Într-un castron, se bate untul cu zahărul pudră folosind un mixer electric. Se adaugă ouăle, unul câte unul, și se continuă să se amestece.

Se decojesc bananele și se taie în bucăți mai mic. Se adaugă sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie netratată chimic, apoi se amestecă în blender până se obține un piure.

Se toarnă amestecul de banane în compoziția principală și se amestecă cu o spatulă sau o lingură.

Se cerne și se încorporează făina și praful de copt în mai multe etape.

Se adaugă o linguriță de esență de vanilie, un vârf de cuțit de scorțișoară și la final se adaugă nucile tocate mare.

Cum se coace checul cu banane

 

Se unge și se făinează o formă de tort de 28x10 cm și se toarnă amestecul în ea. Banana Bread se coace în cuptorul preîncălzit la 160° timp de 45-50 de minute dacă cuptorul este ventilat și timp de aproximativ o oră la 170° dacă este static.

După aproximativ 10-12 minute de coacere, se face o incizie pe lungime cu un cuțit, apoi se pune din nou la cuptor și se continuă coacerea.

Acest lucru va permite prăjiturii să crească mai mult și să capete forma sa caracteristică de chec. Această operațiune trebuie să fie foarte rapidă, având grijă să nu vă ardeți. O puteți face și fără să scoateți Banana Bread (chec cu banane) din cuptor.

După ce s-a copt și numai după ce ați făcut testul scobitorii, scoateți checul cu banane din cuptor și lăsați-l să se răcească înainte de a-l servi.

Trucuri pentru un desert perfect

 

Dacă doriți să faceți o Banana Bread (chec cu banane) perfectă, poți adăuga în aluat 100 de grame de chipsuri de ciocolată neagră.

Acest desert se va păstra foarte bine câteva zile, păstrându-și parfumul și textura moale sub un clopot de sticlă sau într-un recipient etanș.

Vezi și: Cum să faci cel mai pufos și parfumat chec. 5 trucuri de la marii bucătari ai lumii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel