Creditorul multilateral cu sediul la Paris a fost înființat în 1956 pentru a ajuta la finanțarea relocării refugiaților și a persoanelor strămutate după cel de-al Doilea Război Mondial.
Cu active de 30 de miliarde de euro (31,6 miliarde de dolari), acordă împrumuturi guvernelor membre pentru a finanța investiții sociale precum școli, spitale și locuințe publice.
Banca a acordat deja împrumuturi de 1,3 miliarde de euro pentru a ajuta țările vecine Ucrainei
Cu un accent deosebit pe sprijinirea celor 42 de state membre ale sale pentru a face față fluxurilor de migranți, banca a acordat deja împrumuturi de 1,3 miliarde de euro în acest an pentru a ajuta țările vecine Ucrainei să facă față afluxului de refugiați din cauza războiului.
"Aceasta reprezintă aproape o treime din volumul nostru de împrumuturi pentru 2022, ceea ce arată capacitatea băncii de a reacționa rapid la situații de urgență", a declarat guvernatorul băncii, Carlo Monticelli, într-un interviu.
Majorarea de capital a fost necesară pentru a menține creditarea pentru activitățile sale de bază în anii următori și în anticiparea unor noi proiecte în Ucraina odată ce se va finaliza procesul de aderare, în curs de finalizare.
Guvernele acționarilor, de acord să majoreze baza de capital a băncii cu 4,25 miliarde de euro
Prin urmare, guvernele acționarilor au fost de acord să majoreze baza de capital a băncii cu 4,25 miliarde de euro, inclusiv 1,2 miliarde de euro de capital proaspăt vărsat.
Membrii fondatori Franța, Germania și Italia sunt cei mai mari acționari ai băncii, care dețin împreună 51% din acțiuni, conform Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News