Publicitate
România s-a clasat pe locul 67 în noul Index al Capitalului Uman lansat de Grupul Băncii Mondiale. E întrecută de state precum Ucraina (50), Albania (56) şi Georgia (61). În fruntea listei se află Singapore, iar primele 20 de locuri au fost dominate de statele membre UE, informează Agerpres.
Banca Mondială estimează că un copil din România beneficiază numai de 8,8 ani de şcolarizare: un decalaj de învăţare de 3,4 ani, cel mai mare decalaj din UE.
În mod similar, procentul persoanelor în vârstă de 15 ani care vor supravieţui până la vârsta de 60 de ani este de numai 87%, faţă de, spre exemplu, 91% în Croaţia şi 95% în Suedia.
"Indexul Capitalului Uman evidenţiază faptul că România trebuie să investească în sănătatea şi educaţia cetăţenilor săi dacă doreşte să rămână competitivă pe termen lung. Banca Mondială se angajează să ajute autorităţile române în eforturile lor de a investi mai mult şi de a investi mai inteligent în capitalul uman, în sistemele de sănătate eficiente şi în programe educaţionale de calitate", a declarat Tatiana Proskuryakova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News