Bărbat atacat de urs în staţiunea Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. Animalul a pătruns în curtea sa

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bărbat atacat de urs în staţiunea Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. Animalul a pătruns în curtea sa
Bărbat atacat de urs în staţiunea Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. Animalul a pătruns în curtea sa

În noaptea de miercuri spre joi, un incident grav s-a produs în staţiunea Colibiţa, situată la poalele Munţilor Călimani, judeţul Bistriţa-Năsăud. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost atacat de un urs în curtea unei gospodării, suferind răni semnificative.

Incidentul a fost confirmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud și a generat o reacție promptă din partea autorităților, inclusiv emiterea unui mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT, potrivit Agerpres.

Conform informațiilor furnizate de ISU, atacul a avut loc în jurul orei 2:00 dimineața. Ursul, care a pătruns în gospodăria bărbatului, a început prin a lua un porc din grajdul aflat în apropiere.

Situația a fost observată de fiul victimei, care a alertat imediat pe tatăl său despre prezența urșilor în curte. Bărbatul a ieșit din casă în încercarea de a îndepărta animalul sălbatic, dar în acel moment ursul a atacat, provocându-i multiple răni.

Bărbatul a fost găsit de echipajele de intervenție în stare de conștiență și cooperant, dar cu multiple plăgi și contuzii.

Pacientul a suferit răni la nivelul mâinilor, capului și abdomenului, însă în ciuda gravității rănilor, nu există un risc imediat pentru viața lui, a precizat Annabella Muzsi, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud. După primirea îngrijirilor la fața locului, bărbatul a fost transportat de urgență la spital pentru tratament suplimentar și evaluări.

Citește și: Amendă usturătoare pentru frații Tate după ce au hrănit un urs: Ministerul Mediului avertizează publicul

 

Incidentul a generat o alertă pentru locuitorii din zonă

 

Prin intermediul sistemului RO-ALERT, autoritățile au emis un mesaj de avertizare, sfătuind populația să își ia măsuri de autoprotecție și să evite contactul cu animalele sălbatice. 

Atacurile urșilor au devenit o preocupare tot mai mare în județul Bistriţa-Năsăud, din cauza interacțiunii tot mai frecvente dintre oameni și animalele sălbatice. Această problemă este amplificată de schimbările climatice și de modificările în habitatul natural al urșilor, care îi determină să se apropie mai mult de așezările umane în căutarea hranei.

Autoritățile locale și organizațiile de mediu au subliniat importanța educației publice și a măsurilor de prevenire pentru a reduce riscurile de astfel de incidente.

Citește și: Şapte persoane au fost amendate pentru hrănirea urşilor pe un drum din Vrancea

În urma atacului, autoritățile locale urmează să desfășoare o investigație amănunțită pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a lua măsurile necesare pentru a preveni viitoare întâlniri periculoase cu urșii. De asemenea, se va analiza și starea de sănătate a ursului implicat, pentru a evalua dacă animalul prezintă un comportament anormal care ar putea indica o problemă mai gravă.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel