Bărbat salvat de câinele său, după ce i s-a făcut rău pe autostradă în italia: „Le datorez viața mea, câinelui și polițiștilor”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bărbat salvat de câinele său, după ce i s-a făcut rău pe autostradă în italia: „Le datorez viața mea, câinelui și polițiștilor” / Foto: Unsplash
Bărbat salvat de câinele său, după ce i s-a făcut rău pe autostradă în italia: „Le datorez viața mea, câinelui și polițiștilor” / Foto: Unsplash

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Fermo, Italia, a trecut printr-o experiență dramatică în urmă cu o lună, când a început să rătăcească pe autostrada de stat Adriatica într-o stare de confuzie profundă. Norocul lui a fost că, în acel moment critic, câinele său a intervenit și a atras atenția unui trecător care a alertat autoritățile. „Îi datorez viața mea ei și polițiștilor”, mărturisește bărbatul.

Bărbatul, un locuitor din Fermo, a plecat de acasă împreună cu câinele său, un springer spaniel în vârstă de 2 ani, pentru obișnuita lor plimbare de dimineață.

„Totul părea normal. Ariel era plin de energie, iar eu mă simțeam bine, pregătit pentru o zi obișnuită la serviciu”, povestește acesta, conform Fanpage.

Însă, după ce a coborât din mașină pe autostrada Adriatică, bărbatul a fost lovit brusc de un rău neașteptat care i-a provocat simptome neurologice severe.

„Totul s-a întunecat pentru mine. Am început să mă simt confuz, dezorientat și nu mai știam unde mă aflu sau ce fac”, își amintește el. În acel moment de panică, a început să rătăcească fără direcție clară pe drum.

Câinele său Ariel, rămas închis în mașină, a simțit imediat că ceva nu este în regulă și a început să latre insistent. Un trecător, atras de lătrăturile animalului agitat, a observat comportamentul neobișnuit și a decis să acționeze, sunând imediat la poliție.

 

Acțiunea rapidă a autorităților și recunoștința protagonistului

 

Poliția a sosit la fața locului în scurt timp și, după ce a identificat mașina lui bărbatul pe baza numărului de înmatriculare, au început o căutare pe autostradă. Un polițist a dus câinele și vehiculul înapoi la locuința acestuia, în timp ce alți colegi au pornit în căutarea bărbatului de 50 de ani.

„Când l-am găsit, bărbatul era într-o stare de confuzie profundă, dar din fericire, nu se rănise și nu provocase niciun accident. Ne-a luat doar câteva minute să-l localizăm, mulțumită informațiilor oferite de martorul ocular și de câinele său inteligent”, a declarat unul dintre ofițerii implicați.

Bărbatul a fost transportat imediat la spitalul Murri din Fermo, unde a primit îngrijirile necesare. După câteva zile de tratament și recuperare, a fost externat și s-a întors acasă, sănătos și plin de recunoștință. „Îi datorez viața câinelui meu Ariel și polițiștilor. Dacă nu ar fi fost ei, nu știu unde aș fi fost acum. Poate că starea mea s-ar fi deteriorat iremediabil”, spune el cu emoție.

 

O comunitate unită în jurul unui final fericit

 

Recuperat complet, bărbatul și-a exprimat recunoștința față de toți cei care l-au ajutat în acea zi dificilă: „Mulțumesc în mod special poliției statale, și în particular tutorelui Stefano Foglini și echipei sale, pentru promptitudinea și îngrijirea lor. De asemenea, sunt recunoscător echipelor medicale de la Crucea Albastră și spitalului Murri, șefilor și colegilor mei, și tuturor celor care mi-au fost alături în acele momente dificile.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel