Bărbatul care a încercat să incendieze Palatul Parlamentului a fost identificat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bărbatul care a încercat să incendieze Palatul Parlamentului a fost identificat
Bărbatul care a încercat să incendieze Palatul Parlamentului a fost identificat

A fost identificat bărbatul care a încercat să dea foc Palatului Parlamentului.

Un incendiu provocat intenționat la Palatul Parlamentului a pus pe jar autoritățile și a stârnit panică în rândul vizitatorilor. Incidentul, care a avut loc în zona magazinului de suveniruri de la intrarea S2, a fost surprins de camerele de supraveghere, oferind o imagine clară a faptelor. Un bărbat, ale cărui acțiuni sunt acum investigate de poliție, a stropit magazinul cu o substanță inflamabilă și a aprins focul, provocând pagube materiale semnificative.

 

Profilul piromanului: un trecut problematic în Italia și semne de depresie

 

Surse din cadrul poliției au confirmat că piromanul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat care a petrecut ultimii ani în Italia, unde a lucrat ca muncitor necalificat, conform Antena 3 CNN. Conform acelorași surse, acesta a avut probleme cu legea în străinătate, fiind prins în trecut conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, se pare că bărbatul s-a întors recent în România, însă nu avea o relație apropiată cu familia, inclusiv cu propriii copii.

În ultimele luni, bărbatul s-a confruntat cu stări de depresie, pe care le-ar fi împărtășit apropiaților. Acesta a declarat că se simte copleșit de probleme și foarte supărat, ceea ce ar putea explica comportamentul său irațional. Deși anchetatorii nu au identificat o legătură directă între el și vânzătoarea magazinului de suveniruri, se suspectează că incidentul a fost premeditat, având în vedere că individul avea asupra lui o sticlă cu o substanță inflamabilă.

 

Fuga și căutările în curs

 

După ce a provocat incendiul, bărbatul a fugit spre poarta de acces dinspre Parcul Izvor, unde a fost surprins de alte camere de supraveghere. De acolo, și-a continuat drumul în pas alert spre stația de metrou Izvor, însă nu a fost capturat de camerele de supraveghere din incinta metroului. Ulterior, a fost văzut în apropierea Institutului Național de Statistică, dar de atunci autoritățile nu au mai reușit să-l localizeze.

Deși încă nu a fost reținut, polițiștii continuă cercetările și au refăcut o mare parte din traseul său. În plus, autoritățile lucrează la stabilirea unui profil psihologic al suspectului, având în vedere că acesta a avut mai multe episoade problematice în ultima perioadă.

Potrivit declarațiilor autorităților, incendiul a izbucnit în jurul orei 13:50, în proximitatea Sălii de Expoziții "Constantin Brâncuși". 

 

Intervenția autorităților și pagubele produse

 

La fața locului au intervenit prompt echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care au reușit să stingă incendiul înainte ca acesta să provoace daune mai grave. Focul a afectat o suprafață de 30 de metri pătrați, în principal elemente textile și de birotică, însă nu au fost înregistrate victime. Cu toate acestea, o vizitatoare a suferit un atac de panică, iar vânzătoarea magazinului a scăpat nevătămată, deși a fost stropită cu benzină.

„Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale”, a declarat un reprezentant al ISU, adăugând că la fața locului au intervenit și forțe din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) și Poliției Capitalei (DGPMB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel