Basbousa, prăjitură din griș insiropată. Cum să faci o prăjitură aromată cu ingrediente pe care le ai deja în casă

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: Youtube,  Heaven Bites
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: Youtube, Heaven Bites

Iată cum poți face o prăjitură delicioasă cu ingrediente pe care sigur le aveți deja în casă.

Basbousa, cunoscută drept o bijuterie a deserturilor orientale, este o prăjitură tradițional originar din bucătăria arabă. Această delicioasă creație îmbină cu măiestrie ingrediente simple pentru a crea o experiență gustativă remarcabilă.

Ingrediente

Pentru prăjitură 

- O cană (200g) de griș

- O cană (200g) de zahăr

- O cană (240ml) de iaurt

- O cană (120ml) de ulei vegetal

- O linguriță de praf de copt

- O linguriță de esență de vanilie

Pentru sirop

- O cană (200g) de zahăr

- Jumătate de cană (120ml) de apă

- O linguriță de suc de lămâie (sau mai multe, după gust, în cazul în care nu folosiți apă de flori de trandafir)

- O linguriță de suc de portocale sau coajă de portocală

- O lingură de apă de trandafiri (opțional)

Mod de pregătire

Pregătirea prăjiturii

- Preîncălziți cuptorul la 180°C.

- Într-un castron mare, amestecați grișul, zahărul, iaurtul, uleiul, praful de copt și esența de vanilie până când obțineți o compoziție omogenă.

- Turnați amestecul într-o tavă de copt unsă și nivelată.

- Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devine auriu-maroniu și trece testul scobitorii (scobitoarea iese curată când este introdusă în mijlocul prăjiturii).

Pregătirea siropului

- În timp ce prăjitura se coace, pregătiți siropul.

- Combinați zahărul și apa într-un ibric și aduceți la fierbere.

- Lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute până când siropul devine ușor vâscos.

- Adăugați sucul de lămâie și apă de flori de trandafiri

După ce ați scos prăjitura din cuptor, lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute, apoi tăiați-o în pătrate sau romburi.Turnați siropul fierbinte peste prăjitură, asigurându-vă că acoperiți toată suprafața. Lăsați prăjitura să absoarbă siropul timp de cel puțin 1-2 ore sau până când devine suculentă.

Servire

După ce s-a îmbibat bine, basbousa este gata de servit. Puteți decora cu migdale, fulgi de cocos sau oricare alte nuci tocate înainte de a o tăia în porții.

Poftă bună! 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel