Băsescu critică nefolosirea RO-ALERT în inundațiile din Galați: „Acesta este un mesaj RO-ALERT pentru viitură de incompetenţă la guvern”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Băsescu critică nefolosirea RO-ALERT în inundațiile din Galați: „Acesta este un mesaj RO-ALERT pentru viitură de incompetenţă la guvern” / Foto: Facebook
Băsescu critică nefolosirea RO-ALERT în inundațiile din Galați: „Acesta este un mesaj RO-ALERT pentru viitură de incompetenţă la guvern” / Foto: Facebook

Traian Băsescu a criticat faptul că sistemul RO-ALERT, creat pentru a avertiza populația în caz de pericole iminente, nu a fost activat în Galați în momentul inundațiilor.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat dur, joi, modul în care a fost gestionată situația inundațiilor din Galați, menționând că sistemul de avertizare RO-ALERT nu a fost folosit, ceea ce, în opinia sa, a dus la pierderi suplimentare de vieți omenești și daune materiale considerabile.

Într-o postare pe Facebook, Băsescu a sugerat că utilizarea acestui sistem ar fi putut reduce semnificativ impactul dezastrului.

„RO-ALERT. Guvernul inundat de incompetenţă. RO-ALERT, un sistem care nu a fost folosit la Galaţi pentru a nu panica oamenii. Asta este explicaţia neghioabă a unui responsabil de funcţionarea sistemului RO-ALERT.

Dacă RO-ALERT ar fi funcţionat, cu certitudine ar fi murit mai puţini oameni, cu certitudine dezastrul cauzat de ape în gospodării ar fi fost mult mai mic.

Cu un mesaj RO-ALERT lansat în timp util, oamenii şi-ar fi salvat lucrurile din gospodărie urcându-le în podurile caselor, şi-ar fi pus în maşini bătrânii, vecinii bolnavi, actele, lucruri mărunte şi se refugiau în locuri mai sigure sau şi-ar fi dezlegat câinii şi îşi duceau animalele pe locuri mai ridicate. Efectele neavertizării populaţiei inclusiv prin RO-ALERT le vedem. Mii de case distruse, mii de oameni trebuie să-şi ia viaţa de la capăt.

Oare va răspunde cineva? Acesta este un mesaj RO-ALERT pentru viitură de incompetenţă la guvern,” a transmis Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Băsescu: „Problema unora este cu memoria”

 

Fostul președinte a făcut și o paralelă cu trecutul, menționând un episod din 2013, când premierul de atunci, Victor Ponta, a fost criticat pentru modul în care a gestionat o situație similară de inundații.

„Problema unora este cu memoria. În 2013 premier era dl. Ponta care se plimba cu barca trasă de jandarmi pe uscat, la fel cum azi este dl. Ciolacu. După dumneavoastră niciunul nu este responsabil de alertarea populaţiei.”, a mai adăugat fostul președinte al României într-un comentariu la propria sa postare.

Postarea sa a stârnit un val de reacții din partea utilizatorilor rețelelor sociale, mulți dintre aceștia exprimându-și sprijinul pentru mesajul său. De asemenea, Traian Băsescu a primit sute de felicitări în comentarii pentru mesajul transmis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel