Publicitate
Fie că vrei să te răsfeți cu o ciocolată caldă decadentă cu rom și bezele, să te încălzești cu un vin fiert bogat în arome de iarnă sau să oferi o alternativă delicioasă și fără alcool cu o cremă de mere caldă, aceste rețete sunt ideale pentru a însoți poveștile spuse lângă brad.
Descoperă cum să transformi ingredientele simple în băuturi care să-ți încânte familia și prietenii în cea mai frumoasă noapte a anului!
Ciocolată caldă cu rom și bezele - Rețeta pas cu pas
Ingrediente:
- 500 ml lapte integral
- 150 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
- 2 lingurițe cacao pudră
- 2 linguri zahăr brun (opțional, după gust)
- o lingură rom (sau esență de rom, pentru o versiune fără alcool)
- 50 ml smântână pentru frișcă (opțional)
- Bezele mici pentru decor
Mod de preparare:
Într-un vas, încălzește laptele la foc mediu, fără să îl lași să fiarbă.
Adaugă ciocolata neagră ruptă în bucăți mici și amestecă până se topește complet.
Încorporează cacao pudră și zahărul, amestecând constant pentru a obține o textură fină.
Oprește focul și adaugă romul. Amestecă bine.
Dacă dorești, bate smântâna pentru frișcă și adaug-o deasupra.
Toarnă ciocolata caldă în căni, adaugă bezele și servește imediat.
Vin fiert aromat - Rețeta pas cu pas
Ingrediente:
- 750 ml vin roșu sec sau demisec
- 2-3 linguri miere sau zahăr brun
- o portocală (felii și coajă rasă)
- o lămâie (felii și coajă rasă)
- 2 batoane de scorțișoară
- 5 cuișoare
- 2 păstăi de cardamom (opțional)
- o stelută de anason (opțional)
- 50 ml coniac (opțional)
Mod de preparare:
Într-un vas mare, toarnă vinul și încălzește-l la foc mic, fără să îl lași să fiarbă.
Adaugă mierea sau zahărul, feliile de portocală și lămâie, împreună cu coaja rasă.
Pune scorțișoara, cuișoarele, cardamomul și anasonul în vin.
Lasă la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând ocazional pentru a elibera aromele.
Dacă dorești, adaugă coniacul chiar înainte de servire pentru un plus de savoare.
Strecoară vinul fiert, toarnă-l în căni sau pahare rezistente la căldură și decorează cu o felie de portocală sau un baton de scorțișoară.
Cremă de mere caldă (nonalcoolică) - Rețeta pas cu pas
Ingrediente:
- un litru suc de mere natural
- un măr (tăiat felii subțiri)
- 2 batoane de scorțișoară
- 3 cuișoare
- o păstaie de vanilie (sau o linguriță esență de vanilie)
- o lingură miere sau sirop de arțar (opțional)
- o linguriță nucșoară măcinată
Mod de preparare:
Într-un vas, toarnă sucul de mere și încălzește-l la foc mic.
Adaugă batoanele de scorțișoară, cuișoarele și păstaia de vanilie despicată.
Încorporează mierea sau siropul de arțar și amestecă până se dizolvă.
Adaugă feliile de măr și nucșoara măcinată.
Lasă băutura la foc mic timp de 10-15 minute, pentru ca aromele să se combine.
Strecoară, dacă dorești, și servește băutura caldă în căni, decorând cu o felie de măr și un baton de scorțișoară.
Aceste băuturi vor aduce căldură și veselie serii de Crăciun!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News