Deşi nu au existat revendicări imediate pentru responsabilitatea atacurilor - parte a unui val care vizează trupele americane sau zonele în care se află în Irak şi Siria - analiştii consideră că fac parte dintr-o campanie a miliţiilor susţinute de iranieni, citează News.
Grupurile miliţilor irakiene aliniate cu Iranul au promis să riposteze după atacurile SUA la graniţa irakiană-siriană care au ucis patru dintre membrii lor, luna trecută. Două persoane au fost uşor rănite în atacul cu rachete asupra bazei aeriene Ain al-Asad din vestul Irakului, a declarat colonelul armatei americane Wayne Marotto, purtătorul de cuvânt al coaliţiei.
Rachetele au aterizat în bază şi în perimetrul acesteia. Marotto afirmase mai devreme că trei persoane au fost rănite. În Siria, forţele democratice siriene, susţinute de SUA, au declarat că nu s-au produs pagube în urma atacului cu drone asupra câmpului petrolier Al Omar, într-o zonă de est, care se învecinează cu Irakul, unde forţele SUA au fost atacate cu rachete, dar au scăpat fără răniţi pe 28 iunie. Nu au existat comentarii imediate din partea armatei SUA cu privire la incidentul din Siria.
Oficialii armatei irakiene au declarat că ritmul atacurilor recente împotriva bazelor SUA cu rachete şi drone încărcate cu exploziv este fără precedent. Surse militare irakiene au declarat că un lansator de rachete fixat pe spatele unui camion a fost folosit în atacul de miercuri şi a fost găsit pe terenurile agricole din apropiere, incendiat. Marţi, o dronă a atacat aeroportul Erbil din nordul Irakului, vizând o bază americană din aeroport, au spus surse de securitate kurde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News