Bazele militare americane, inclusiv cele din România, plasate în stare de alertă. Situație neîntâlnită de 10 ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Mai multe baze militare americane, inclusiv cele din România au fost plasate în stare de alertă din cauza unei posibile amenințări teroriste
Mai multe baze militare americane, inclusiv cele din România au fost plasate în stare de alertă din cauza unei posibile amenințări teroriste

Mai multe baze militare americane din Europa, inclusiv cele din România, au fost plasate în stare de alertă sporită în weekend, pe fondul temerilor privind o posibilă amenințare teroristă. Potrivit CNN, care citează doi oficiali americani, măsura a fost luată pentru a proteja personalul și facilitățile militare. 

Garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde se află sediul Comandamentului European al SUA (USEUCOM), a ridicat nivelul de alertă la „Charlie”, al doilea cel mai înalt nivel de securitate.

De asemenea, nivelul de alertă a fost crescut la baze militare din Rheinland-Pfalz, Ramstein, România și Bulgaria. Nivelul de alertă „Charlie” este aplicat atunci când există un incident sau informații care sugerează o probabilitate mare de acțiune teroristă împotriva personalului sau instalațiilor militare, conform armatei americane.

 

Această situație nu a mai fost întâlnită de cel puțin 10 ani

 

Unul dintre oficialii americani, aflat într-o bază din Europa, a declarat pentru CNN că această situație nu a mai fost întâlnită de cel puțin 10 ani și indică primirea unei „amenințări active-fiabile”. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului European al SUA, Dan Day, a refuzat să comenteze nivelurile specifice de protecție a forței, dar a confirmat că USEUCOM evaluează constant factorii ce influențează siguranța comunității militare americane din străinătate. Day a subliniat că „rămân vigilenți” și a recomandat personalului din teatrul european să fie permanent în alertă.

Nu se știe exact ce informații au declanșat aceste măsuri de securitate sporite, însă autoritățile europene au emis avertismente cu privire la o potențială amenințare teroristă pe continent, în special înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din iulie și Campionatul European de Fotbal din Germania. Germania a mobilizat 580 de ofițeri de poliție internaționali pentru a sprijini securitatea, iar Franța a intensificat măsurile de securitate în pregătirea pentru Jocurile Olimpice, programate să înceapă în mai puțin de o lună.

Franța și-a ridicat sistemul național de alertă de securitate la cel mai înalt nivel din martie, potrivit Ambasadei SUA la Paris. Ambasada a avertizat că autoritățile franceze monitorizează activ amenințările teroriste din partea grupurilor organizate și a persoanelor radicalizate, subliniind că atacurile pot avea loc fără avertisment și pot viza locuri turistice, evenimente sportive și culturale majore, precum și alte zone publice aglomerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel