BEC îi dă lovitura DECISIVĂ lui Mircea DIACONU: Decizie de ultimă oră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mircea Diaconu, candidatul la alegerile prezidențiale susținut de ALDE și Pro România, NU va avea reprezentanți în secțiile de votare, potrivit unei decizii de ultimă oră a BEC.

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie potrivit căreia calitatea de „partid politic parlamentar“ trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

De calitatea de partid parlamentar depinde prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor. Termenul pentru completarea biroului electorale expiră astăzi. Afectat de această decizie este candidatul independent Mircea Diaconu, susținut de ALDE și Pro România. Și asta pentru că ALDE nu mai are grup parlamentar.

Călin Popescu Tăriceanu și Norica Nicolai au arătat cu degetul spre PSD și Viorica Dăncilă pentru crearea premiselor acestei situații.

Citește și: Tăriceanu către Dăncilă: „Când sapă GROAPA altuia, 'orice om să-i fie FRICĂ'!“

„În aplicarea prevederilor art. 18 alin. (3), art. 20 alin. (2) și art. 22 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, a birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București, a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate si a birourilor electorale ale sectiilor de votare”, se arată în decizia BEC de sâmbătă, publicată pe site-ul instituției.

Citește și: ALDE, acuzații GRAVE despre o posibilă FRAUDĂ electorală comisă de BEC. Mircea Diaconu, EXCLUS...

Decizia de ieri vine în completarea unei decizii anterioare. Joi, BEC a stabilit că „prin sintagma 'partide politice parlamentare care au propus candidați' (...) se înțelege 'orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianșe politice si alianțe electorale care au în componenșă cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive”.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel