Aceștia au fost interceptați de polițiștii germani pe drumul de întoarcere în România. Calculatoarele furate au fost returnate școlii. Trei dintre ele au fost avariate. Partea păgubită cere daune de 10.000 de euro.
Cei doi inculpați români au recunoscut faptele. Aceștia susțin că au furat calculatoare, de aproape 60.000 de euro, pentru a le revinde pe piața din România, scrie dhnet.be.
Românii au negat că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat pe furtul de calculatoare. Parchetul Namur crede că jaful a fost planificat, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe autostrăzi au demonstrat că cei doi români au făcut această călătorie în vederea comiterii furtului.
În plus, infractorii au căutat pe telefoanele informații legate de școala jefuită. Potrivit procurorului Gaublomme, această pradă nu ar fi fost vândută pe piața neagră, ci era destinată unui sector specializat. Avocatul celor 2 bărbați români a cerut clemență. Hotărârea judecătorilor va fi anunțată pe 14 aprilie.
Un alt grup de cetățeni români și moldoveni, toți cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani a ajuns să fie judecat pentru mai multe furturi din locuințe, magazine și birouri, comise între aprilie și noiembrie 2019, în Veneția, Mestre și Mogliano.
Italia. Românii care au dat spargerea la Palazzo Falier își află pedepsele. Au fugit cu seiful în spate
Cel mai spectaculos a fost cel de la Palazzo Falier din Campo Santo Stefano, acolo unde hoții au fugit cu seiful în spate.
Bărbatul acuzat că ar fi acționat ca intermediar în cazul senzaționalului furt de la Palazzo Falier, reședința familiei Giol, vrea să fie judecat, fiind convins că își poate dovedi nevinovăția. Ceilalți șapte inculpați - dintre care câțiva sunt acuzați că au comis și acest jaf, iar ceilalți că au participat episodic, fără o implicare determinantă - au cerut să fie judecați prin procedura abreviată.
Marți, opt dintre presupușii hoți s-au prezentat în fața judecătoarei de la Veneția, Claudia Ardita. Aceasta a amânat pentru 31 mai audierea celor șapte care, împreună cu avocații Stefania Pattarello și Annamaria Marin, au cerut să fie judecați în procedură simplificată. Grigore B., Radu D., Cristi E., Constantin M., Cristian P., Irina P. și Ion P., dezvălui Il Gazzettino.
Poziția lui Constantin C. - presupusul creier al furtului din casa lui Giol - a fost în schimb separată, așa cum a cerut avocatul său, Jacopo Trevisan, și va fi repartizată unui alt judecător pentru proces.
Acuzarea a fost reprezentată de procurorul general, Antonio Gava, care, după ce a coordonat investigațiile carabinierilor care au dus la identificarea grupului, a dispus citarea directă a zece persoane, cu acuzații și roluri diferite. Doi suspecți au ieșit deja din scenă, ei primind pedepse de aproximativ un an de închisoare. Ieri a început procesul celorlalți opt. La audiere, familia Giol, reprezentată de avocata Marianna Del Giudice, s-a constituit parte civilă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News