"Deocamdată sunt păzitorul acestui mic miracol. Fiicele mele i-au pus numele Finn. Micuţul Finn nu va duce lipsă de nimic", a scris primarul într-un mesaj postat pe reţelele de socializare alături de o fotografie a sa cu bebeluşul în braţe.
După cazuri sinistre, cu bebeluşi nedoriţi, aruncaţi la gunoi sau părăsiţi la marginea localităţilor, voluntarii unei asociaţii umanitare s-au gândit la o soluţie salvatoare. Asociaţia Moeders voor Moeders (Mame pentru Mame, în flamandă) a pus la punct acest sistem în urmă cu peste două decenii.
Asociaţia a primit 19 nou-născuţi din anul 2000 când a fost lansat acest proiect pentru ca mamele să-şi poată abandona copiii în mod anonim.
Asociaţia nu ştie de unde provine copilul
Ultima oară când a fost lăsat un bebeluş în această cutie a fost în 2019, după ce în 2018 s-a înregistrat un record de abandonuri de la înfiinţarea acestui sistem, fiind părăsiţi patru nou-născuţi.
Exceptând cazul în care mama va intra în contact cu Moeders voor Moeders, asociaţia nu ştie de unde provine copilul şi se va ocupa de el până când, după o perioadă de câteva săptămâni, va lansa procedurile de adopţie.
Părinţii pot lăsa o piesă de puzzle alături de copilaş, pentru ca bebeluşul să poată fi ulterior identificat, dacă aşa îşi doresc.
Cutii speciale de abandonare a bebeluşilor au fost instalate şi în alte ţări
Primarul a reamintit mamei bebeluşului pe contul său de Facebook că, "încă este timp", pentru a se prezenta şi a lua copilul.
În septembrie 2020 a fost autorizată amplasarea unei cutii similare în districtul Evere, din Bruxelles.
Cutii speciale de abandonare a bebeluşilor au fost instalate şi în alte ţări, precum Germania sau Elveţia, şi care operează în mod similar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News