Belgia. Sute de migranți în greva foamei au ajuns în pragul morții. Guvernul refuză să le acorde dreptul de reședință

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Sute de migranți în greva foamei au ajuns în pragul morții. Guvernul refuză să le acorde dreptul de reședință
Belgia. Sute de migranți în greva foamei au ajuns în pragul morții. Guvernul refuză să le acorde dreptul de reședință

Sute de imigranți ajunși în Belgia, care au intrat în greva foamei pentru a determina autoritățile belgiene să le ofere dreptul de reședință au început să refuze să bea și apă, punându-și viețile în pericol și punând o presiune adițională pe guvernul belgian care s-ar putea prăbuși ca urmare a acestei crize.

În jur de 400 de migranți, mulți dintre care se află în Belgia de ani de zile, au slăbit deja considerabil după o grevă a foamei de aproape două luni. De vineri, trei sferturi dintre ei refuză inclusiv să bea apă sau să fie vitaminizați prin perfuzii.

Organizația caritabilă care îi are în grijă la două universități și o biserică, a transmis guvernului că mulți dintre ei vor muri în următoarele zile, că și-au pierdut orice speranță și că au gânduri suicidare. Unul dintre migranți și-a cusut buzele ca metodă de protest.

 

Alexander de Croo a refuzat să facă o excepție de la procedurile obișnuite de azil politic și imigrație

 

Premierul Belgiei, Alexander de Croo, a refuzat să facă o excepție de la procedurile obișnuite de azil politic și imigrație pentru refugiații aflați în greva foamei.

Mâna sa ar putea fi forțată în următoarea perioadă în contextul în care doi dintre partenerii de guvernare din coaliția de șapte membri, socialiștii și verzii, au avertizat că vor ieși din coaliție dacă vreunul dintre refugiați moare.

Migranții vin din Asia de sud și nordul Africii, iar majoritatea sunt în Belgia de peste un deceniu, relatează Digi24, fără să fi primit dreptul de reședință.

 

Guvernul „nu va adopta politici separate pentru cei care intră în grevă”

 

Deși mulți dintre ei și-au construit o nouă viață în Belgia, în ciuda statutului lor, pandemia de coronavirus i-a afectat disproporționat în situația închiderii localurilor. Din cauza statutului de imigranți, ei nu pot solicita ajutor din partea statului. Tot din acest motiv nu pot beneficia nici de acces la servicii medicale.

Sammy Mahdi, un adjunct de la ministerul pentru migrație și azil politic din Belgia, spune că guvernul „nu va adopta politici separate pentru cei care intră în grevă”.

„Sunt 150.000 de imigranți fără documente la noi în țară. Nu ar fi corect să tratăm diferențiat pe 400 dintre ei”, a mai spus el.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel