Aveți nevoie de 4 albușuri, 250 de grame de zahăr pudră, o linguriță de oțet, un praf de sare, coloranți alimentari dacă doriți să le faceți colorate.
Albușurile se bat cu zahărul pudră cu ajutorul unui mixer. Zahărul se va adăuga treptat în timp ce se bat albușurile. Adăugați oțetul sau zeama de la o lămâie. Acidul ajută albușurile să rămână cremoase și să nu se separe în timpul mixării.
Albușurile se bat până devin o spumă cremoasă, dar ușor tare. Acum puteți adăuga colorantul alimentar. Bezelele se pun într-o tavă de copt cu lingura. Băgați tava la cuptor pentru circa 10-15 minute, la 110 grade. Bezelele se consumă simple sau se pot folosi pentru ornarea altor prăjituri sau torturi. Poftă bună.
Ce este bezeaua
Cuvântul bezea vine din cuvântul francez „baiser” care înseamnă „sărut”. În vremurile trecute se folosea expresia „a trimite sau a împărți bezele”, adică de a mima săruturi ducând degetele la buze.
Bezeaua este un desert de cofetărie foarte simplu, mai ales că se prepară din două ingrediente de bază: zahăr și albușuri. Acest preparat mai poartă de numirea în limba franceză și engleză de „meringue”, în timp ce în limba spaniolă se numește „merengue”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News