Joe Biden are Covid și ia în calcul pentru prima oară să se retragă 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ce au discutat Joe Biden și prim-ministrul Israelului în ședința Cabinetului de Război
Ce au discutat Joe Biden și prim-ministrul Israelului în ședința Cabinetului de Război

Joe Biden și-a anulat următoarele evenimente din campania electorală din cauza că are Covid și a spus că se va retrage din cursă dacă medicii îi vor spune asta. 

Președintele SUA va intra în izolare. Conform Washington Post, liderul deputaților Jeffries și liderul senatorilor Schumer i-au spus explicit lui Biden că în cazul în care nu renunță la candidatura la prezidențiale și va merge mai departe, acesta pune în pericol șansele Partidului Democrat de a menține controlul asupra uneia dintre cele două camere.

Mâine va avea loc o ședință (previzibil aprinsă) a Comitetului de Reguli al DNC, organizația Partidului Democrat, pentru a decide dacă nominalizarea lui Joe Biden drept candidat la Casa Albă va continua printr-un apel virtual al delegaților, înainte de convenția din 19 august, de la Chicago.

În urma atacului asupra lui Donald Trump, presiunea democraților din Congres asupra președintelui Biden a crescut, cerându-i să facă un pas înapoi. Adam Schiff, unul dintre cei mai influenți parlamentari, i-a cerut explicit să cedeze conducerea. Washington Post a dezvăluit că, săptămâna trecută, liderul deputaților Hakeem Jeffries și liderul senatorilor Chuck Schumer i-au spus lui Biden că candidatura sa periclitează șansele Partidului Democrat de a menține controlul asupra uneia dintre Camere.

În ciuda acestor avertismente, Biden și-a continuat campania, ajungând la Las Vegas unde a vorbit energic la întâlnirea NAACP (asociație pentru protecția drepturilor afro-americanilor). Totuși, el a fost nevoit să anuleze un miting pentru comunitatea hispanică după ce a fost testat pozitiv pentru Covid. Casa Albă a asigurat că are simptome ușoare, fiind vaccinat, dar președintele a fost nevoit să suspende campania electorală. Acum se află în izolare la casa sa de vară din Rehoboth Beach, Delaware.

Schimbare de discurs în cazul Kamalei Harris

 

Până acum, Biden a părut determinat să continue campania electorală, împotriva tuturor obstacolelor. Problemele lui Trump i-au oferit timp pentru a-și corecta atacurile asupra liderului republican și pentru a fi activ în interviuri și mitinguri. În Las Vegas, a lăudat-o pe Kamala Harris, spunând că și ea ar putea fi președinte. Într-un interviu acordat pentru BET News, Biden a menționat că va lua în considerare retragerea „dacă un medic îmi spune că starea mea de sănătate o face necesară”.

Acum, fiind diagnosticat cu Covid, un consilier anonim a declarat pentru CNN că președintele devine conștient de dificultățile cu care se confruntă. În public, el continuă să susțină că este cel mai bine calificat pentru a-l înfrunta pe Trump, dar în privat a trecut de la „Kamala nu poate” la „crezi că Kamala ar putea?”. Totuși, nimeni nu dorește să speculeze că acest lucru ar putea fi un preludiu pentru o regândire a candidaturii sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel