Biden către Trump, în prima lor dezbatere televizată: "Tu eşti fraierul, tu eşti ratatul!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Donald Trump și Joe Biden, prima dezbatere televizată
Donald Trump și Joe Biden, prima dezbatere televizată

Alegeri SUA 2024: Joe Biden şi Donald Trump s-au confruntat în prima lor dezbatere televizată.

"Tu eşti fraierul, tu eşti ratatul", i-a spus Joe Biden lui Donald Trump joi, cu ocazia primei dezbateri televizate a prezidenţialelor din 2024.

Biden s-a referit la comentarii atribuite fostului preşedinte republican despre soldaţii americani care au murit în luptă, pe care Donald Trump i-ar fi descris drept "nişte fraieri" şi "rataţi". Omul de afaceri s-a apărat joi, afirmând că este vorba despre a fost un citat "inventat".

Pe de altă parte, Biden a l-a acuzat pe Trump că sub mandatul său "au murit soldaţi americani în Afganistan şi nu a făcut nimic".

"Am făcut în aşa fel ca niciun soldat să nu moară în actualul deceniu", a subliniat Biden. 

Joe Biden și Donald Trump au participat la prima lor dezbatere televizată

 

Preşedintele SUA, democratul Joe Biden, s-a confruntat cu contracandidatul său republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, în prima dezbatere televizată din această campanie electorală, foarte aşteptată, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutin.

Primul îşi acuză rivalul că este dezechilibrat şi un pericol pentru democraţie, iar celălalt îşi acuză adversarul că este senil şi corupt. Dezbaterea a fost transmisă din Atlanta de CNN.

Biden, în dificultate în timpul dezbaterii împotriva lui Trump

 

Preşedintele în exerciţiu american Joe Biden, 81 de ani, cu vocea mai răguşită ca de obicei, cu o privire puţin pierdută uneori şi cu dificultăţi de exprimare, nu a fost în cea mai bună formă în cursul dezbaterii de joi seară în faţa lui Donald Trump din cauza unei gripe de care a suferit în ultimele zile, a declarat pentru EFF o sursă apropiată echipei de campanie a lui Biden.

Surse de la Casa Albă au spus mai multor media americane că preşedintele democrat a fost examinat de medicul său săptămâna aceasta. Biden "este răcit", potrivit CBS News şi NBC.

Joe Biden şi-a petrecut ultimele zile la complexul prezidenţial Camp David, pregătindu-se pentru această dezbatere crucială, pentru a dovedi alegătorilor că îşi poate îndeplini atribuţiile de preşedinte, în pofida faptului că, la cei 81 de ani ai săi, este cel mai în vârstă preşedinte din istoria SUA.

Preşedintele a părut să aibă dificultăţi de dicţie în mai multe momente în timpul dezbaterii, prima din perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie şi care a avut loc în studiourile CNN din Atlanta.

Imediat ce a început, Biden şi-a dres glasul de mai multe ori şi chiar a tuşit în mod repetat, o afecţiune despre care medicul său personal, Kevin O'Connor, explicase anterior că este cauzată efectele acidităţii.

Potrivit unui raport publicat de O'Connor în februarie, Biden prezintă "simptome ocazionale de reflux gastro-esofagian, manifestat în special prin necesitatea de a-şi drege glasul mai des".

Aceste simptome, a scris O'Connor, "se agravează de obicei imediat după masă". Preşedintele ia Pepcid dimineaţa şi Nexium seara pentru "controlul acidităţii", potrivit medicului său.

În plus, în timpul dezbaterii, Biden s-a bâlbâit sau şi-a repetat cuvintele de mai multe ori, efect al unei bâlbâieli de care a suferit în copilărie, pe care a reuşit să o depăşească cu multă disciplină, deşi i-a revenit uneori în ultimii ani.

Într-o apariţie la CNN în februarie 2020, Biden a recunoscut că "ocazional" mai suferă de bâlbâială, mai ales când este foarte obosit.

Prestaţia lui Biden în cadrul dezbaterii ar putea avea repercusiuni în cadrul Partidului Democrat, a declarat pentru EFE o sursă apropiată formaţiunii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel