„Situația din Mariupol face dificilă numărului tuturor victimelor, deoarece orașul este, în continuare, sub asediu și blocaj", a spus Kirilenko. "Acum vorbim de 20.000 până la 22.000 de morți în Mariupol", a adăugat el.
Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat, vorbim de zeci de mii de victime, dar până acum este imposibil să se cunoască numărul exact.
Kifrilenko a amintit, de asemenea, că ocupanții ruși au blocat ieșirea din oraș pentru populația civilă. Potrivit acestuia, invadatorii folosesc crematorii portabile pentru a distruge cadavrele ucrainenilor uciși, ca să ascundă crimele.
Citeste si: Militarii ucraineni se pregătesc de "o ultimă bătălie" în Mariupol: "Să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun"
Ieri, batalionul Azov a acuzat Rusia că a folosit arme chimice în Mariupol. Nu se știe câți soldați au fost răniți, dar șefii batalionului au transmis că luptătorii săi au suferit răni ușoare, inclusiv dificultăți de respirație.
Viceprimarul Mariupolului, Serghei Orlov, a anunțat că membrii consiliului orașului au confirmat „otrăvirea chimică” de la o dronă rusească.
Rusia ar fi folosit arme chimice în Mariupol. Batalionul Azov: Oamenii au insuficiență respiratorie și sindrom vestibulo-atactic
Rușii ar fi aruncat o substanță otrăvitoare asupra orașului Mariupol dintr-o dronă, relatează batalionul Azov, formațiunea armatei ucrainene de apărare a acestui oraș.
Soldații ruși ar fi folosit o substanță otrăvitoare necunoscută împotriva militarilor și a civililor. Potrivit batalionului Azov, victimele au insuficiență respiratorie și sindrom vestibulo-atactic (care provoacă o defecțiune a sistemului vascular).
„...În urmă cu aproximativ o oră, forțele de ocupație ruse au folosit împotriva militarilor și civililor ucraineni din orașul Mariupol o substanță otrăvitoare de origine necunoscută, aruncată dintr-o dronă inamica...”, au scris reprezentanții batalionului Azov, citați de publicația UNIAN.
Inform Napalm raportează că este posibil să fi fost folosit gaz sarin.
Producerea și utilizarea armelor chimice este interzisă de un tratat internațional în cadrul ONU - Convenția privind armele chimice. Acordul, în special, a fost semnat de Federația Rusă.
Reamintim că Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi unitățile militare, iar apoi populația civilă, în special, a atacat Mariupol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News