Biscuiți cu alune de pădure - preparatul perfect atunci când ești în criză de timp. Ies delicioși!

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Biscuiți cu alune de pădure - preparatul perfect atunci când ești în criză de timp. Ies delicioși
Biscuiți cu alune de pădure - preparatul perfect atunci când ești în criză de timp. Ies delicioși

Micile bunătăți gustoase și parfumate, biscuiții cu alune sunt perfecți pentru o pauză savuroasă: sunt ideali pentru a fi savurați cu o ceașcă de ceai ca gustare sau pentru a fi oferiți cu cafea ca mini desert la sfârșitul mesei. 

Acești biscuiți fără ou sunt foarte ușor de preparat și sunt gata în doar câțiva pași. Se amestecă toate ingredientele într-un blender și se modelează aluatul. Pentru a-i face mai crocanți la suprafață, îi presărăm cu zahăr brun și, în final, adăugăm o alună întreagă în centrul fiecărui fursec.

Crocanți și delicioși, acești biscuiți cu alune nu vă vor dezamăgi.

Cu dozele indicate se obțin aproximativ 20 de biscuiți. Numărul poate varia în funcție de dimensiune.

Ingrediente

 

- 220 g făină

- 75 g zahăr

- alune de pădure 150 g alune de pădure

- 90 g unt

- 45 ml lapte

- o fiolă de esență de vanilie

- zahăr brun

Cum să faci cei mai buni biscuiți cu alune

 

Începem prin a combina zahărul cu alunele într-un blender și amestecăm totul. Apoi adăugați untul înmuiat și amestecați din nou. Turnăm laptele și îl aromatizăm cu esența de vanilie. Apoi, încetul cu încetul (în funcție și de mărimea blenderului dumneavoastră) adăugăm făina.

Amestecați bine apoi transferați-l într-un castron și frământați-l cu mâinile timp de câteva minute pentru a-l compacta. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider pentru a se odihni cel puțin 15 minute.

Vezi și: Prăjitură cu lămâie la microunde: Fără ouă și fără unt, gata în doar 10 minute

După ce a trecut timpul necesar, se ia aluatul și, luând puțin câte puțin, se formează cu mâinile mici bile de mărimea unei nuci, se aplatizează și se trec prin zahăr brun. La final, se așază biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Decorăm prin așezarea unei alune în centrul fiecărui biscuit și apoi coacem în cuptorul ventilat la 170° timp de aproximativ 15 minute.

Biscuiții noștri cu alune sunt gata să fie savurați.

Poftă bună!

Aceste fursecuri pot fi savurate ca o gustare sau ca un răsfăț cu cafea la sfârșitul mesei

Alunele de pădure sunt foarte bogate în vitamine și pot fi folosite atât în rețete dulci, cât și sărate sau consumate ca o gustare sănătoasă, alternând cu alte tipuri de nuci.

Sigur vei aprecia și: Tartă cu mandarine delicioasă. Nu vei mai dori alt desert! FOTO

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel