Rețeta de biscuiți cu cafea este perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare. Fie că îi servești simpli sau înmuiați într-o băutură caldă, cu siguranță nu te vor dezamăgi.
Rețeta este foarte simplă și tot ce ai nevoie pentru a le face sunt câteva ingrediente, cum ar fi unt, făină și ouă, care cu siguranță nu lipsesc din dulapurile noastre. Cu dozele indicate mai jos se obțin aproximativ 18-20 de biscuiți cu cafea.
Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente
- făină 300 g
- 150 g unt
- 100 g zahăr brun
- 2 gălbenușuri de ou
- 5 g cacao amară
- 10 g cafea solubilă pulbere
- 4 g drojdie pentru prăjituri
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluatul pentru acești biscuiți, începeți prin a lucra untul înmuiat într-un bol cu un tel electric și adăugați zahărul brun. Apoi, în timp ce continuăm să amestecăm, turnăm gălbenușurile de ou, cacaua amară și pudra de cafea instantanee: lăsăm toate ingredientele să se amestece bine.
Cerneți făina și adăugați-o puțin câte puțin în restul amestecului, împreună cu drojdia pentru prăjituri. Ne ajutăm de o spatulă de bucătărie și amestecăm: în acest moment, amestecul va avea o consistență destul de compactă.
Se transferă pe o planșetă de patiserie sau pe masă și se frământă bine cu mâinile până când se formează o bilă. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească la frigider cel puțin o oră.
După ce a trecut timpul necesar, acoperim o tavă de copt cu hârtie de copt și începem să dăm forma biscuiților noștri. Luăm puțin aluat, aproximativ 25 g pentru fiecare biscuit, și îl lucrăm cu mâinile într-o formă ovală.
Așezăm biscuiții pe tava de copt și, cu un cuțit cu lama netedă, îi tăiem superficial în centru pentru a recrea tăietura tipică a boabelor de cafea.
Îi coacem în cuptor la 180° timp de 10-15 minute, îi lăsăm să se răcească și ne bucurăm de biscuiții noștri de cafea cu toată aroma lor.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Puteți prepara acești biscuiții cu cafea fără unt, înlocuindu-l cu 120 g de ulei de floarea soarelui.
Acești biscuiți cu cafea se păstrează 2-3 zile într-un recipient bine închis.
Vezi și: Cum să faci Ciambellone, celebrul desert tradițional italian
---------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News