Biscuiți cu cafea - intră doar câteva ingrediente și îi poate face și un copil

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Biscuiți cu cafea - intră doar câteva ingrediente și îi poate face și un copil
Biscuiți cu cafea - intră doar câteva ingrediente și îi poate face și un copil

Biscuiții cu cafea sunt bunătăți parfumate în formă de boabe de cafea. Perfecți pentru micul dejun sau pentru o gustare: se servesc înmuiați într-o băutură caldă și nu te vor dezamăgi niciodată. Sunt atât de ușor de făcut încât îi poate face și un copil sau cineva care nu are prea mare experiență în bucătărie. 

Rețeta de biscuiți cu cafea este perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare. Fie că îi servești simpli sau înmuiați într-o băutură caldă, cu siguranță nu te vor dezamăgi.

Rețeta este foarte simplă și tot ce ai nevoie pentru a le face sunt câteva ingrediente, cum ar fi unt, făină și ouă, care cu siguranță nu lipsesc din dulapurile noastre. Cu dozele indicate mai jos se obțin aproximativ 18-20 de biscuiți cu cafea.

Iată rețeta pas cu pas!

Ingrediente 

 

- făină 300 g

- 150 g unt

- 100 g zahăr brun

- 2 gălbenușuri de ou

- 5 g cacao amară

- 10 g cafea solubilă pulbere

- 4 g drojdie pentru prăjituri

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti aluatul pentru acești biscuiți, începeți prin a lucra untul înmuiat într-un bol cu un tel electric și adăugați zahărul brun. Apoi, în timp ce continuăm să amestecăm, turnăm gălbenușurile de ou, cacaua amară și pudra de cafea instantanee: lăsăm toate ingredientele să se amestece bine.

Cerneți făina și adăugați-o puțin câte puțin în restul amestecului, împreună cu drojdia pentru prăjituri. Ne ajutăm de o spatulă de bucătărie și amestecăm: în acest moment, amestecul va avea o consistență destul de compactă.

Se transferă pe o planșetă de patiserie sau pe masă și se frământă bine cu mâinile până când se formează o bilă. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească la frigider cel puțin o oră.

După ce a trecut timpul necesar, acoperim o tavă de copt cu hârtie de copt și începem să dăm forma biscuiților noștri. Luăm puțin aluat, aproximativ 25 g pentru fiecare biscuit, și îl lucrăm cu mâinile într-o formă ovală.

Așezăm biscuiții pe tava de copt și, cu un cuțit cu lama netedă, îi tăiem superficial în centru pentru a recrea tăietura tipică a boabelor de cafea.

Îi coacem în cuptor la 180° timp de 10-15 minute, îi lăsăm să se răcească și ne bucurăm de biscuiții noștri de cafea cu toată aroma lor.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Puteți prepara acești biscuiții cu cafea fără unt, înlocuindu-l cu 120 g de ulei de floarea soarelui.

Acești biscuiți cu cafea se păstrează 2-3 zile într-un recipient bine închis.

Vezi și: Cum să faci Ciambellone, celebrul desert tradițional italian 

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel