Biscuiți cu vin alb este un desert originar din Lazio, în special din zona Castelli Romani, unde se mai numesc și "Mbriachelle". Datorită texturii unice și al gustului excelent, biscuiții cu vin alb s-au răspândit apoi în toată Italia.
Iată cum se fac.
Ingrediente (pentru aproximativ 40 de biscuiți)
- 500 g făină
- 130 ml de vin alb
- 125 ml ulei de floarea soarelui
- 150 g zahăr granulat + după gust
- 8 g praf de copt
- o jumătate de linguriță de semințe de anason stelat
- 1 vârf de cuțit de sare
Biscuiți cu vin alb. Mod de preparare
Mai întâi se toarnă vinul într-un bol și se adaugă semințele de anason, astfel încât acestea să se înmoaie.
Se cerne făina și se pune în mijlocul mesei de lucru, cu sarea și praful de copt. Se adaugă apoi zahărul granulat și se toarnă în centru cele două ingrediente lichide: uleiul și vinul aromatizat cu anason.
Se frământă cu degetele, pornind de la centru și încorporând treptat toată făina. Se frământă energic ingredientele pentru a le amesteca bine și a obține un amestec omogen.
Putem adăuga puțină făină în plus față de cantitatea menționată în lista de ingrediente dacă aluatul este prea moale sau, dimpotrivă, putem adăuga o picătură de ulei sau de vin dacă aluatul este prea tare și nu se lucrează ușor. Consistența aluatului este importantă la această rețetă. Acesta nu trebuie să fie nici foarte moale, nici foarte tare.
Următorul pas se referă la realizarea propriu-zisă a biscuiților: se ia câte puțin aluat și se lucrează cu mâinile pentru a crea șuvițe subțiri de 15-20 de centimetri lungime. Aceste fâșii se unesc la capete, astfel încât să arate ca niște mici gogoșele.
Se înmoaie cu grijă în zahăr doar pe o parte și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acești biscuiți cu vin alb se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!
Alternativă
Există mai multe variante ale acestor biscuiți. Una dintre ele e foarte simplă și presupune înlocuirea unui singur ingredient: puteți înlocui semințele de anason cu puțină sambuca.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Tort de ciocolată cu iaurt. Un desert atât de pufos și gustos, încât i se spune "Tortul Paradis".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News