În data de 19 noiembrie, la ora 09.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean maghiar, în vârstă de 42 de ani. Aceasta conducea un autoturism marca BMW, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Cehiei.
Cu ocazia efectuării formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul este căutat de către autoritățile din România, având mențiunea bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă la data de 18.noiembrie a.c.
Atât persoana, cât și autoturismul au fost predate de către polițiștii de frontieră sătmăreni unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.
poliția de frontieră în alertă: tot mai multe acte false sunt depistate pe aeroporturi. Metode noi inventate de infractori
De la începutul lunii noiembrie, poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Otopeni au depistat 21 de documente de călătorie false sau falsificate, transmite Poliția de Frontieră.
Pe timpul desfășurării activității specifice, poliţiştii de frontieră depistează, zilnic, diverse persoane, cetăţeni români sau străini, participanţi la traficul transfrontalier care, fie se legitimează cu documente de călătorie false sau falsificate, fie prezintă documente autentice care aparțin altor persoane, în speranţa că asemănarea cu titularul cărţii de identitate le va permite continuarea călătoriei ilegale.
O creșterea consistentă a numărului de persoane depistate în posesia unor documente contrafăcute, s-a manifestat cu preponderență pe fluxurile de intrare în țară și în zonele de tranzit ale aeroporturilor, în special la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă-Otopeni.
"Astfel, de la începutul lunii noiembrie, poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Otopeni au depistat 21 de documente de călătorie false sau falsificate, dintre care: 8 permise de ședere false ori falsificate; 4 permise de conducere false ori falsificate; 3 cărţi de identitate false ori falsificate; 4 vize false ori falsificate și altele, pe care, diferite persoane intenţionau să le folosească pentru a trece ilegal frontiera de stat. De asemenea, astfel de situații s-au întâlnit și pe Aeroporturile din Cluj-Napoca sau Bacău.
În funcţie de cetăţenia persoanei care s-a legitimat cu un document fals, s-a constatat că cei mai mulți sunt cetățeni din state terțe (Maroc, Georgia, Siria, Togo, Pakistan, China, care au nevoie de viză pentru a călători în state ale Uniunii Europene", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News