Premierul a acceptat să demisioneze după un val de renunţări din cabinetul său, într-o convorbire cu liderul grupului deputaţilor conservatori fără portofoliu Graham Brady, a precizat BBC.
La rândul său, un reporter al tabloidului The Sun a informat că premierul va rămâne lider al Partidului Conservator până la alegerea unui nou şef al formaţiunii, în această vară. Însă BCC a relatat că Johnson îşi va da demisia şi din funcţia de şef al Partidului Conservator.
O purtătoare de cuvânt a declarat: "Premierul va face o declarație pentru țară astăzi"
Noul ministru al economiei, Nadhim Zahawi a scris pe Twitter: 'Domnule prim-ministru: acest lucru nu este sustenabil și va fi din ce în ce mai rău: pentru dumneavoastră, pentru Partidul Conservator și, cel mai important, pentru țară. Trebuie să faceți ceea ce trebuie și să plecați acum'.
Nadhim Zawari, numit miercuri în funcţie de Johnson, şi-a anunţat joi demisia. La scurt timp, şi noul ministru al educaţiei, Michelle Donelan, şi-a prezentat demisia.
Totodată, ministrul apărării Ben Wallace i-a cerut lui Johnson să demisioneze, afirmând în acelaşi timp că el personal va rămâne în funcţie pentru a proteja securitatea naţională.
Procurorul general, Suella Braverman, a cerut demisia lui Johnson și a declarat că rămâne în funcție doar pentru a menține guvernul în funcțiune.
Până în prezent, peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au renunţat la funcţii.
Boris Johnson: "Dacă partidul vrea să răstoarne voința aleasă a poporului, trebuie să-și murdărească mâinile de sânge"
Există chiar sugestii din partea aliaților că Boris Johnson ar putea încerca să forțeze alegeri generale anticipate într-o încercare disperată de a se agăța de funcție.
În ciuda faptului că Marea Britanie este o democrație parlamentară, el a pretins că are un mandat de tip prezidențial de la ultimele alegeri, spunând aparent: "Dacă partidul vrea să răstoarne voința aleasă a poporului, trebuie să-șimurdărească mâinile de sânge".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News