Brânză de casă din 4 ingrediente. Rețeta te va cuceri. Nu vei mai cumpără niciodată produsul 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Brânză de casă din 4 ingrediente. Rețeta te va cuceri. Nu vei mai cumpără niciodată produsul. Sursa - pixabay.com
Brânză de casă din 4 ingrediente. Rețeta te va cuceri. Nu vei mai cumpără niciodată produsul. Sursa - pixabay.com

Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea atât adulților, cât și copiilor.

Făcută în casă, brânză are un gust delicat, care te va face să mănânci felie după alta. În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți.

De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.

Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există!

Dar cum se face brânză acasă în câțiva pași simpli? Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire -  aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total  aproximativ 6-12 ore, porții - 8-10 felii.

 

Ingrediente:

2 litri de lapte,

200 grame de smântână (sau iaurt),

3 ouă,

1 lingură de sare.

 

Pregătirea rețetei pas cu pas

 

Mai întâi, toarnă laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adaugă sare și amestecă cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.

Sparge ouăle într-un castron și bate-le cu telul de mână. Adaugă smântâna și mixează până obții un amestec omogen, de culoare deschisă.

Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

Acum adăugă ouăle și smântâna în lapte și amestecă cu o lingură de lemn. Mai lăsă laptele pe foc încă 12 minute. La final, așează o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoper-o cu o cârpă de pânză și toarnă conținutul cratiței.

Acoperă brânza și puneți peste ea o greutate pe ea pentru aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurează brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!  

 

Vezi și:

 

Budincă de sfeclă roșie și ciocolată care se topește în gură. O combinație de vis!

 

Sfecla roșie, ca și dovleacul, cartoful dulce și morcovul, este o legumă atât de versatilă încât o putem folosi atât în ​​preparate sărate, cât și în cele dulci. Din acest motiv, cu această ocazie, vrem să vă arătăm cum să pregătiți o budincă de sfeclă roșie cu unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente de cofetărie: ciocolata.

Terci de griș la cuptor cu mere și scorțișoară. Un super desert, extrem de pufos și fin, fără mare efort!

Budinca de sfeclă roșie este pufoasă, acoperită cu un strat delicios de ciocolată neagră, care contrastează perfect cu gustul dulce al sfeclei roșii.  

Ingrediente:

- 180 de grame de sfeclă

- 1 ou

- ⅓ cană de zahăr (66 grame)

- ⅓ cană de ulei

- 1¼ căni 0000 de făină

- 50 de mililitri de suc de lămâie

- 1 linguriță de praf de copt

- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1 praf de sare

- 50 de grame de ciocolată pentru decor.

 

Budincă de sfeclă roșie și ciocolată - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta de budincă de sfeclă cu ciocolată, mai întâi fierbeți sfecla în coajă în apă din abundență până când este ușor de străpuns cu o furculiță.

Se lasă să se răcească să se decojească și se pune într-un recipient înalt împreuna cu zeama de lămâie și uleiul. Procesați până obțineți un piure fin. Bateți oul la temperatura camerei și, când este spumos, adăugați praful de sare și zahărul sub formă de ploaie. Continuați să bateți timp de aproximativ 5 minute.

Sfat: dacă doriți să eliminați zahărul, îl puteți înlocui cu o lingură de îndulcitor potrivit pentru gătirea lungă. Veți găsi indicația pe ambalaj.

Adăugați piureul de sfeclă și bateți încă 2 minute. Dacă nu aveți un mixer de mână, puteți procesa aceste ingrediente într-un blender, adică sfeclă, ulei, zahăr, suc de lămâie, ou și un praf de sare.

Adăugați făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu, cernându-le în prealabil pentru a evita cocoloașele. Încorporați-le cu mișcări de încercuire.

10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!

Verificați dacă preparatul budincii dumneavoastră de sfeclă și ciocolată are o consistență puțin mai groasă decât cea a clătitelor. Dacă da, puneți în tava în care doriți să o gătiți. Puteți folosi și forme pentru brioșe. Se bagă la cuptor la 180ºC timp de 25 de minute. Vei ști că budinca ta este gata dacă trece testul scobitorii.

Sfat: dacă budinca ta are nevoie de mai multă umiditate, poți adăuga mai mult suc de lămâie, apă, lapte sau iaurt.

Când budinca este rece, o desfacem și o acoperim cu ciocolată neagră. Pentru a o topi, o poți face în baie de apă sau în cuptorul cu microunde la putere minimă, amestecând la fiecare 30 de secunde. Servește și savurează budinca ta de sfeclă și ciocolată cu ceaiul tău preferat. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel