Cu aceasta ocazie, vă propunem cum să faceți toast frantuzesc „brioche torrijas” caramelizat super fraged, dar în același timp crocant datorită zahărului ars. Sunt delicioase și sunt făcute practic la fel ca și cele tradiționale!
Ingrediente pentru prepararea Brioche Torrijas
- 1 franzelă (250 de grame)
- 1 baton de scorțișoară
- 1 lămâie (coajă)
- 500 de mililitri de smântână lichidă, smântână groasă sau lapte
- 2 ouă
- 2 linguri de zahăr alb
- 1 praf de zahăr brun
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
Cum se prepară Brioche Torrijas
Pentru a începe cu rețeta, puneți mai întâi smântâna lichidă sau laptele într-o cratiță împreună cu batonul de scorțișoară, zahărul alb și coaja de lămâie, aduceți-le la punctul de fierbere. Când amestecul începe să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă la infuzat acoperit pâna se încălzește.
Preîncălziți cuptorul la 180 ºC și tăiați crusta pâinii. Apoi, tăiați-o în opt felii de aproximativ 4 cm lățime. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se dau „brioche torrijas” la cuptorul cu căldura sus și în jos în partea centrală pentru 1-2 minute să se întărească puțin și astfel să absoarbă mai bine lichidul.
Într-un bol, puneți bucățile coapte de pâine și turnați peste amestecul infuzat strecurat. Se lasă cam 2 minute și se răstoarnă astfel încât să fie bine înmuiate pe ambele părți.
Se încălzește o tigaie cu ulei de floarea soarelui din belșug până este foarte fierbinte. În același timp, bateți ouăle și ungeți pâinea prăjită, bine scursă.
Prăjiți pâinea până se rumenește pe ambele părți. Apoi le rezervați pe o farfurie cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei.
Pentru a obține torrijas caramelizate, tocmai făcute, așezați-le pe o altă farfurie fără hârtie, presărați puțin zahăr brun deasupra și pe margini și cu o torță de bucătărie sau un arzător, ardeți zahărul până capătă o culoare maro aurie frumoasă.
Sfat: puteți carameliza pâinea prăjită introducându-le la cuptor la 220ºC pe grătarul de sus pentru câteva minute după ce ați presarat zahărul deasupra și câteva picături de apă.
Așezați toastul franțuzesc pe farfuria în care urmează să le serviți și însoțiți-l cu înghețată de vanilie, de exemplu, o combinație rafinată.
Poftă bună!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News