Brioșe cu banane. Cel mai delicios mod de a folosi bananele prea coapte

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Iată cum să transformi celebra Pâine cu Banane (Banana Bread) într-o versiune delicioasă de brioșe, mult mai pufoase și aromate.

Brioșele cu banane sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare și sunt o modalitate excelentă de a utiliza bananele prea coapte.

Brioșe cu banane, rețetă pas cu pas. Ingrediente

 

- 3 banane coapte

- 125 ml ulei vegetal (sau unt topit)

- 200 g zahăr

- 2 ouă mari

- O linguriță esență de vanilie

- 250 g făină

- O linguriță praf de copt

- Un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu

- Un sfert de linguriță de sare

- O linguriță scorțișoară

- 100 g nuci sau ciocolată mărunțită (opțional)

Mod de pregătire

 

1. Preîncălzirea cuptorului: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Pregătește o tavă pentru brioșe cu 12 forme, ungând-o cu puțin ulei sau folosind hârtii speciale pentru brioșe.

2. Prepararea ingredientelor umede: Pasează bananele într-un bol mare până devin un piure fin. Adaugă uleiul (sau untul topit) și zahărul, amestecând bine până se omogenizează. Incorporează ouăle și esența de vanilie.

3. Prepararea ingredientelor uscate: Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara.

4. Combinarea ingredientelor: Adaugă treptat amestecul de făină peste cel de banane, amestecând ușor până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Dacă dorești, adaugă nucile sau ciocolata mărunțită.

5. Umplerea formelor: Împarte aluatul uniform în formele de brioșe, umplându-le cam trei sferturi.

6. Coacerea: Coace brioșele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul unei brioșe iese curată.

7. Răcirea: Lasă brioșele să se răcească în tavă pentru 5 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Opțional: Pentru persoanele care nu tolerează glutenul se opta pentru făină de ovăz sau migdale. 

Poftă bună! 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel