Brânza de vaci este responsabilă pentru textura plăcută umedă a coacerii. Ei bine, stafidele oferă brioșelor un gust familiar care vă va plăcea. Trebuie să le încercați!
Brioșe cu brânză de vaci și stafide - Ingrediente
- Ouă - 2 bucăți
- înlocuitor de zahăr - 1 linguriță (1-2 g)
- iaurt natural - 4 linguri (80g)
- brânză de vaci cu un conținut de grăsime de 5% - 125 g
- extract de vanilie - 1/3 linguriță (1-2 g)
- stafide - 70 g
- făină de orez - 110 g
- praf de copt - 1 linguriță (3-4g).
Brioșe cu brânză de vaci și stafide - Mod de preparare
Pregătiți aluatul pentru brioșele cu brânză de vaci și stafide. Pentru a face acest lucru, spargeți ouăle la temperatura camerei într-un castron și adăugați înlocuitor de zahăr la ele. Amestecați bine și adăugați iaurt. Bate din nou.
Frecați brânza de vaci printr-o sită fină. Se adaugă la amestecul de ouă din bol și se amestecă totul bine cu un tel. Se toarnă extractul de vanilie și se amestecă din nou.
Uimește-ți familia cu un pandișpan cu cremă. Miezul moale și pufos ca un nor se topește în gură
Se spală bine stafidele și se usucă pe un prosop de hârtie. Cerneți făina de orez cu praful de copt printr-o sită fină. Se adaugă la amestecul de ouă încetul cu încetul, amestecând constant.
Pregătiți formele de brioșe. Ideal este unul mare din silicon. Turnați aluatul în ele, având grijă să nu le umpleți mai mult de jumătate pentru că brioșele vor crește în timpul procesului de coacere.
Încinge cuptorul la 180°C. Coaceți brioșele timp de aproximativ o jumătate de oră. Lăsați aluatul să se răcească puțin, apoi transferați cu grijă pe o farfurie de servire.
Se lasă să se răcească până devin călduțe. Brioșele cu brânză de vaci pot fi servite cu zahăr pudră deasupra precum și cu iaurt grecesc sau smântână cu conținut scăzut de grăsimi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News