Brioșele cu mălai se fac din: 125 grae făină albă, 125 grame mălai, 30 g zahăr, 1 linguriță sare, 5 grame praf de copt, 250 ml lapte, 2 ouă, 50 grame unt.
Brioșele cu mălai, mod de preparare
Preîncalzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amestecă ingredientele uscate: făina albă, mălai, sarea, zaharul și praful de copt. Se adaugă laptele, ouăle și untul topit. Se amestecă bine până se formează unaluat foarte moale și fluid.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Brioșele cu mălai, s-ar putea să îți placă și rețeta Alivenci moldovenești pufoase. Rețeta tradițională de pe vremea lui Ion Creangă
Dacă faceți brioșe sărate, adăugați și alte ingrediente dupa preferinta precum: șuncă tăiata cubuțete mici, brânză sau cașcaval, diverse legume precum ardeiul gras. Ungem formele de briose cu ulei și turnăm aluatul. Deasupra nu este nevoie să punem cașcaval, ele se vor rumeni foarte frumos si vor capata o culoare aurie datorita făinii de mălai.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Brioșele cu mălai, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Chocoflan. Rețeta desertului cu crema de zahăr ars și ciocolată
Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Sunt ideale pentru micul dejun, cu puțin unt, alături de un ceai cald sau o cana de lapte. Sunt bune servite calde, proaspat scoase din cuptor, dar se pastreaza moi timp de cateva zile și se pot chiar și congela pentru câteva luni. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News