Brioșele pe bază de morcovi vor fi dulci chiar și fără zahăr. Cu toate acestea, puteți adăuga puțină miere în aluat. Și datorită nucilor și stafidelor mărunțite, brioșele vor fi și mai hrănitoare.
Ingrediente:
morcovi - 2 bucăți,
ouă - 1 bucată,
miere - 30 grame,
făină de grâu - 100 grame,
nuci - 6 bucăți,
ulei de floarea soarelui - 3 linguri,
stafide - 20 de grame,
praf de copt - 1 linguriță.
Prepararea, pas cu pas
Morcovii se spală și se dau prin răzătoare. Miezul de nucă se prăjește câteva minute pe o tigaie încinsă fără ulei, apoi se toacă grosier cu un cuțit. Stafidele se spală și se pun la înmuiat în apă caldă pentru 10 minute.
Cartofi prăjiți cu sos de soia, în stil coreean: o rețetă gustoasă pentru serile confortabile
Într-un bol se bate oul cu un praf de sare. Se adaugă apoi morcovul dat prin răzătoare, praful de copt, nucile, și stafidele scoate din apa. Se amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare.
Salată de vară cu brânză Feta și legume proaspete. Dressingul este vedeta rețetei
Se toarnă amestecul în forme de brioșe, umplându-le 3/4 și se da la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Lăsați brioșele să se răcească complet înainte de a le servi pe masă. Dacă doriți, puteți presăra zahăr pudră deasupra. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News