Brioșe cu ricotta. Un desert ușor, perfect pentru un mic dejun sănătos. O porție are 170 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Brioșe cu ricotta. Un desert ușor, perfect pentru un mic dejun sănătos. O porție are 170 de calorii.
Brioșe cu ricotta. Un desert ușor, perfect pentru un mic dejun sănătos. O porție are 170 de calorii.

Dacă sunteți în căutarea unui răsfăț ușor și autentic, aceste brioșe pufoase cu ricotta sunt pentru dvs. Moi, pufoase și cu foarte puțină grăsime, se prepară într-o clipă și oferă o mare satisfacție culinară.

Sunt excelente la micul dejun, pentru un început de zi în forță, dar și la sfârșitul cinei pentru a surprinde familia cu un preparat de patiserie cu adevărat spectaculos.

Secretul constă în ricotta care îi conferă o textură delicată. Lichiorul din aluat îi dă o aroma cu adevărat extraordinară. Și micuții pot servi brioșele, deoarece alcoolul din aluat se va evapora în timpul gătitului. Pentru un randament foarte ușor, înlocuiți zahărul cu îndulcitorul. Fiecare brioșă are 170 Kcal, ceea ce este grozav pentru o gustare sau pentru a fi servită la micul dejun!

Ești curios să descoperi rețeta? Să începem!

Vă sugerăm și: Prăjitură cu morcovi și iaurt. Un desert fabulos cu doar 140 de calorii

 

Brioșe de ricotta: ingrediente pentru 5 sau 6 brioșe:

 

7 grame se stevia sau 100 grame de zahăr alb,

120 grame de făină,

 un ou, 

40 mililitri de ulei de floarea soarelui,

125 grame de ricotta, un plic de praf de copt,

1 lingură de lichior de migdale sau cel preferat de dumneavoastră.

 

Brioșe cu ricotta. Un desert ușor, perfect pentru un mic dejun sănătos. O porție are 170 de calorii. PREPARARE

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se ung cupele de brioșe cu puțin ulei și se presară cu făină sau zahăr, apoi se îndepărtează excesul. Dacă preferi, le poți tapeta cu hârtie specială, pe care trebuie să o uzi și să o storci pentru ca să adere mai bine de fund si margini. Sau folosiți forme cele de unică folosință.

Vedeți și: Tartă cu ricotta și caise uscate. Simplă și delicioasă. Un desert care va dispărea rapid de pe masă

 

Într-un castron mare, cerne făina și praful de copt. În alt vas se sparge oul, care se bate cu furculița, apoi se  toarnă uleiul, ricotta scursa din zerul ei, stevia și lichiorul. Amestecați, apoi adăugați făina și praful de copt. Uniformizați amestecul cu un mixer electric.

Încercați și: Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă

 

Când aluatul pare uniform, umplem formele de brioșe 2/3, deoarece vor creste foarte mult in timpul coacerii. Brioșele se coc 20 de minute. Înainte de a le scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Dacă scobitoare iese uscată, scoateți-le din cuptor. Dacă, nu mai lăsați-le  încă 5 minute pe raftul cel mai de jos al cuptorului.

Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească, înainte de le servi alături de o ceașcă de cafea. Micuții le pot savura alături de un pahar de lapte.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel