Brioșe cu scorțișoară și zahăr pentru un început parfumat de zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Brioșe delicioase cu cremă de vanilie - Rețeta pas cu pas pentru desertul perfect / Sursa foto: freepik.com
Brioșe delicioase cu cremă de vanilie - Rețeta pas cu pas pentru desertul perfect / Sursa foto: freepik.com

Aceste produse de patiserie sunt ca un amestec de turtă dulce, brioșe și gogoși cu zahăr și scorțișoară. 

Indiferent cum le numim, aceste brioșe au un gustul și o aromă incredibile, care te va încărca cu o dispoziție bună pentru întreaga zi.

Aceste brioșe sunt foarte ușoare, cu un strat crocant de zahăr și scorțișoara, ușor  asezonate cu condimente, în fundalul cărora vei simți coaja de portocala. Untul le oferă un gust deosebit de bogat de nucă.  

Ingrediente:

unt nesărat - 1/3 cană,

zahăr - 1/2 cană,

ouă - 1 bucată,

făină de grâu - 1,5 pahare,

praf de copt - 1,5 linguriță,

sare1/2 linguriță,

nucşoară - 1/4 linguriță,

piper măcinat - 1/4 linguriță,

cuișoare - 0,2 grame,

ghimbir - 0,2 grame,

coajă de portocală  - 5 grame,

lapte - 1/2 cană.

Pentru glazură:

unt - 6 linguri,

zahăr - 1/2 cană,

scorțișoară măcinată - 1 linguriță.

 

 

Modul de preparare

 

Într-o cratiță cu fundul greu, încălzește 1/3 de cană de unt și gătește la foc mediu-mare, amestecând des, până se rumenește. Se toarnă într-un bol de mixare și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.

Cum să faci cele mai bune chifteluțe de legume

Preîncălzește cuptorul la 280 de grade. Unge cu unt formele de brioșe. Adaugă zahărul și oul la untul răcit. Bate cu un mixer electric până devine cremos, ușor și pufos (aproximativ 5 minute).

Într-un castron mic, combină făina, praful de copt, sarea, condimentele și coaja de portocală. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de unt și zahăr, alternând cu laptele și bătând bine până se combină complet după fiecare adăugare.

Vinete prăjite cu carne tocată, un preparat delicios, gata în 30 de minute

Împarte aluatul uniform în formele de brioșe. Se da la cuptor și se coace până când suprafața brioșelor devine aurie și parfumate, aproximativ 20-25 de minute.

În timp ce aluatul crește, pune  untul topit într-un vas  adânc. În alt bol amestecă zahărul și scorțișoara în altul.

Aperitiv din vinete: rețeta unui preparat de legume cu aromă de ciuperci

Când brioșele sunt gata, scufundă-le pe rând în untul topit, apoi rulează-le prin amestecul de zahăr de scorțișoară. Se servesc calde cu cafea. Poftă bună.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel