Brioșe de ciocolată cu pere, un desert delicios de toamnă. Rețeta te va cuceri pe loc!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Brioșe de ciocolată cu pere, un desert delicios de toamnă. Rețeta te va cuceri pe loc!  Sursa foto: freepik.com
Brioșe de ciocolată cu pere, un desert delicios de toamnă. Rețeta te va cuceri pe loc! Sursa foto: freepik.com

Brioșele de ciocolată cu pere sunt făcute din aluat de cacao, stropite cu bucăți de fructe suculente. Nu degeaba perele și ciocolata sunt una dintre cele mai populare combinații.

Gustul intens de  cacao  se îmbină perfect cu dulceața perelor. Prin urmare, un astfel de mic dejun nu doar că îți va da energie pentru întreaga zi, ci îți va desfăta pupilele gustative.

Poți să iei cu tine brioșe de ciocolată cu pere la muncă pentru o gustare, poți să completezi o masă cu ele sau să-ți tratezi prietenii. De asemenea, poți decora brioșele de ciocolată cu pere cu nuci tocate, fulgi de migdale sau fulgi de ciocolată.

Ingrediente:

făină de grâu - 200 grame,

ouă - 2 bucăți,

lapte - 80 ml,

ulei de floarea soarelui - 50 ml,

esență de vanilie - 1 lingură,

sare - 5 grame

zahăr pudră - 150 grame,

fulgi de ciocolată - 80 grame,

smântână - 50 grame,

pere - 2 bucăți,

praf de copt - 1 lingură,

pudră de cacao - 35 grame.

 

Modul de preparare

 

Într-un castron bate ouăle împreuna cu laptele, esența de vanilie și uleiul. Ar trebui să fie un amestec neted, omogen.

Separat se cerne făina împreună cu cacao și praful de copt. Adaugă zahăr și un praf de sare. Se amestecă cu o spatulă. Combină ingredientele lichide și uscate. Amestecă ușor până la omogenizare.

Cea mai bună rețetă de cheesecake: un ingredient secret îl face deosebit de cremos

Perele se spală și se curăță. O pară se taie în cubulețe, iar  pară - felii subțiri. Pune cubulețele de pere în aluat și amestecă ușor.

Formele de brioșe se ung cu ulei și se umplu pe jumătate cu aluat. Decorează brioșele cu feliile de pară șu fulgi de ciocolată.

Mere umplute cu varză roșie și șuncă: o rețetă cu care îți vei surprinde prietenii

Brioșele se coc la o temperatură de 180°C, aproximativ 20 de minute. Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească. După ce s-au răcit, scoate brioșele  pe o farfurie și savurează-le împreună cu familia și prietenii. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel