Faci un blat de brioșe, apoi o cremă de unt cu Nutella pentru a merge deasupra și presari niște alune suplimentare și o bucată de Kinder Bueno și e gata! Rapid și ușor de gătit și mai ales foarte gustoase.
Brioșe pufoase cu Nutella
Aceste cupcakes cu Nutella vor fi cu siguranță un succes - aroma de alune din Nutella adaugă o nouă dimensiune. Nu numai că aceste cupcakes delicioase sunt umplute cu Nutella, dar și crema de unt este subtil aromată. Pentru fanii Nutella, aceasta este rețeta de brioșe perfectă pentru voi.
Brioșe pufoase cu Nutella - Ingrediente
Aluat:
- 175 g de unt nesărat
- 175 g zahăr brun deschis
- 50 g alune cu coajă tăiate mărunt
- 3 ouă mari
- 140 g de făină
- 35 g pudră de cacao
Glazură:
- 150 g de unt nesărat înmuiat
- 300 g zahăr pudră
- 150 g Nutella
- 2 linguri de apă clocotită
Decorațiuni:
- Nutella
- bucăți Kinder Bueno
- Alune de pădure tocate
Brioșe pufoase cu Nutella - Rețeta pas cu pas
Instrucțiuni pentru brioșă: Preîncălziți cuptorul la 170C. Căptușește o tavă de brioșe cu 12 găuri cu forme mari de brioșe. Bateți împreună untul nesărat și zahărul brun deschis cu un tel electric până la omogenizare. Adăugați alunele, ouăle bătute, făina și pudra de cacao și bateți din nou timp de aproximativ 30 de secunde la viteză medie. Se pune cu lingura în forme și se coace la cuptor timp de 18-20 de minute sau până când sunt bine coapte. Se lasă să se răcească pe un grătar de sârmă. După ce prăjiturile s-au răcit, tăiați o gaură în mijlocul prăjiturilor și umpleți-le cu Nutella.
Instrucțiuni pentru glazura de cremă de unt: Bateți untul nesărat până când devine neted și fin. Adăugați zahărul pudră și bateți din nou timp de câteva minute. Adăugați Nutella și bateți din nou. Dacă încă arată puțin ciudat, adăugați 1-3 linguri de apă clocotită pentru a o slăbi puțin și a o netezi.
Decorațiuni: Decorați brioșele cum doriți, adăugați glazura într-un mod creativ. Apoi presărați câteva alune tocate și o bucată de Kinder Bueno!
Brioșe pufoase cu Nutella - Note
Aceste brioșe sunt delicioase așa cum sunt - dar puteți renunța la alunele din aluat dacă doriți doar ciocolată - sau le puteți schimba cu o altă nucă! Doar nu depășiți 50g, deoarece le face uscate!
Puteți face glazura mai ciocolatie dacă doriți, adăugând 25g de pudră de cacao și doar 275g de zahăr pudră!
Aceste cupcakes se vor păstra într-un recipient ermetic timp de 2-3 zile!
---------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News