Brioșe rafinate din dovlecei și lămâie. Prepară un desert simplu și ușor în câteva minute

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Brioșe rafinate din dovlecei și lămâie. Prepară un desert simplu și ușor în câteva minute. Sursa foto: freepik.com
Brioșe rafinate din dovlecei și lămâie. Prepară un desert simplu și ușor în câteva minute. Sursa foto: freepik.com

Baza acestor brioșe este dovlecelul tânăr, iar coaja de lămâie le adaugă o aromă plăcută. 

Aluatul se prepară foarte ușor, iar brioșele se coc în jumătate de oră, timp în care îți poți prepara ceaiul preferat!

Pentru prepararea aluatului nu ai nevoie de mixer sau robot de bucătărie. Brioșele se prepară rapid și ușor. Servește-le la micul dejun sau ca pe o gustare în timpul pauzei de ceai sau cafea de la mijlocul zilei.

Un mic dejun original: omletă cu castraveți proaspeți

Dovlecelul are o coajă delicată și foarte subțire, asa ca nu trebuie curățat.  Dar asigură-te că storci excesul de suc din dovlecelul ras, astfel încât brioșele să nu fie prea umede. Brioșele pot fi păstrate într-un recipient ermetic la temperatura camerei până la 3 zile. De asemenea, pot fi ambalate în folie de plastic și congelate până la 2 luni. Brioșele se dezgheață la temperatura camerei.

Ingrediente: 

făină - 2 pahare,

praf de copt - 1 linguriță,

nucşoară - 1/2 linguriță,

dovleceii - 450 grame,

lămâie - 1 bucată,

zahăr - 1 pahar,

ulei - 1/2 cană,

ouă - 2 bucăți,

zahăr vanilat după gust,

un praf de sare.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Pune faina, praful de copt și nucșoara într-un castron mare și amestecă cu un tel. Se rade dovlecelul prin răzătoarea grosieră. Pune dovlecelul pe un prosop curat de bucătărie și strânge  peste chiuvetă pentru a elimina cât mai multă zeamă. Păstrează o parte din dovlecelul ras pentru decor. 

Cea mai bună prăjitură pentru această vară. Este extrem de gustoasă și te ajută să slăbești

Dovlecelul se adaugă în bolul cu făină și se amestecă bine până se omogenizează. Coaja de lămâie se dă prin răzătoarea fină și se pune într-un castron mediu. Adaugă zahăr și amestecă.

Se toarnă ulei, ouăle, zahărul vanilat și un praf de sare. Bate până când amestecul este neted și fără cocoloașe. Toarnă aluatul în formele de brioșe unse cu ulei. Se presară cu dovlecel ras.

Paste în sos cremos de ciuperci: o rețetă rapidă, dintr-un minim de ingrediente. Copiii vor mai cere o porție

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 30 de minute. După ce sunt gata, brioșele se lasă să se răcească, apoi se scot din forme și se servesc cu dulceață sau frișcă. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel