Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic
Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic

Astăzi vă propunem o rețetă originală de brioșe, umplute cu cremă, care au un gust senzațional și unic. Trebuie neapărat să le încercați pentru a ne crede. Mai jos veți găsi toate ingredientele de care aveți nevoie  și descrierea modului de preparare a acestui deliciu culinar.

 

Brioșe umplute cu cremă: dulciuri rapide și delicioase

 

Ingrediente pentru brioșe:

250 grame făină,

80 ml ulei de arahide,

3 ouă,

esență vanilie,

50 ml lapte la temperatura camerei,

1/2 plic praf de copt,

180 de grame de zahăr,

300 grame cremă,

80 grame nuci de pin.

 

Ați putea prepara și: Brioșe cu iaurt cu gem. O rețetă rapidă, delicioasă și aromată

 

Ingrediente pentru cremă:

500 ml lapte,

4 gălbenușuri,

100 grame zahăr,

60 grame făină sau 30 grame amidon din porumb

 

Cum se face crema. Pașii de urmat

 

Gălbenușurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă făina, continuând să mixați bine. Se adaugă laptele clocotit, amestecând continuu. Se pune vasul pe foc mic, amestecând bine, până când crema dă în clocot.

Se retrage vasul de pe foc, se acoperă cu folie și se lasă deoparte până când se va folosi. Dacă doriți să preparați crema cu ciocolată, adăugați la final 100 g de ciocolata (neagra, alba, cu lapte) ruptă bucăți. Lăsați 5 minute să se înmoaie, apoi amestecați bine cu telul.  

 

Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic. Pașii de urmat

 

Luați un castron mare și puneți în el făina și praful de copt, ambele cernute. Se amestecă totul pentru a combina cele două pulberi. Apoi separat, într-un alt bol, punem ouăle și zahărul și le batem cu ajutorul telului electric, până obținem un amestec spumant. Se adaugă un strop de ulei și se lucrează cu mixerul la viteza minimă. Apoi luați laptele la temperatura camerei și turnați-l înăuntru.

 

Încercați și: Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar pentru masa de sărbători

După ce am amestecat totul bine, adăugam făina și praful de copt cernute și amestecate bine. La final, adăugăm nucile de pun, pe care le încorporăm în compoziție.

 

Vedeți și: Nuci umplute foarte fragede. Rețeta de la bunica ca să îți iasă aromate ca în copilărie

 

Ungem cu unt sau cu ulei formele de brioșe și le umplem până pe jumătate cu aluat. Apoi se adaugă câte o lingură de cremă, iar la final se acoperă din nou cu puțin aluat, dar fără a ajunge la margine le formei. Pe suprafață poți adăuga câteva nuci de pin întregi.

 

Citiți și: Cozonac sloven Potica pufos, umplut cu cremă de nucă și miere. Rețeta care va face senzație la masa de Crăciun

 

Se preîncălzește cuptorul, apoi se introduse tava cu formele de brioșe, care se coc la 80°C, aproximativ 20 de minute. Odată gătite, le puteți scoate din cuptor și forme. Pune-le pe o farfurie și stropește-le cu zahăr pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel