Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Briose  umplute cu oua fierte de prepelita
Briose umplute cu oua fierte de prepelita

Brioșele umplute cu ouă fierte de prepeliță  sunt o idee bună pentru un mic dejun sărat sau o gustare, servită cu toată familia.  Brioșele sunt o gustare delicioasă sau un aperitiv convenabil. Pot fi servite calde sau chiar reci și preparate în diferite variante. În această rețetă. brioșele sunt umplute cu bucățele de șuncă șu cu câte un ou fiert de prepeliță. În ceea ce privește aroma, ouăle de prepeliță sunt mai delicate și se potrivesc bine cu multe feluri de mâncare. 

 

Brioșe, umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv. Ingrediente 

100 grame făină

4 oua de găină

praf de copt

 12 ou de prepeliță

240 grame de lapte

100 grame de parmezan

100 grame de șuncă tăiată cuburi)

100 g rame ulei  

sare și oregano proaspăt  

vedeți si:  Brioșe cu portocale și ciocolată. Rețeta desertului ideal din câteva ingrediente. Fără lapte și fără unt

 

Brioșe, umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv. Mod de preparare

 

 

Pentru început, ouăle de prepeliță se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece. Se fierb trei minute, după care se răcesc și se curăță de coajă.  

Pregătiți aluatul de briose. Adăugați într-un castron făina cernută, praful de copt, parmezanul ras și un praf de sare. Toate ingdedientele se mieză. Adăugați apoi ouăle de găină, laptele, uleiul și amestecați cu un tel până când aveți un amestec omogen.

Ar putea să vă placă și:  Clătite de post cu lapte vegetal. Răsfață-te cu un desert recomandat de nutriționiști

Adăugați șunca tăiată în cubulețe și oregano proaspăt. Toate ingredientele se amestecă bine. Cupele de briose se ung cu uleiâ. Puneți în cupe câte o lingură de aluat, așezați în centru un ou de prepeliță fiert tare și acoperițl cu o altă lingură de aluat fără a unple cupele.

Încercați si rețeta: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun

Brioșele se coc în cuptorul fierbinte la 180C, aproximativ 20 de minute, până când și-au dublat volumul și sunt aurii și crăpate la suprafață. Lasati briosele să se răceasc și apoi le puteți servi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel