Brioșe ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Brioșe ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară
Brioșe ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară

Pentru a începe ziua cu spor este esențial să luați un mic dejun frumos hrănitor. La trezire, corpul nostru are nevoie de energie potrivită pentru a face față mai bine angajamentelor.  Din acest motiv, cafeaua clasică din mers nu este chiar o idee bună! dintre noi sunt obișnuiți să nu servească mic dejun în fiecare zi. De fapt, nutriționiștii ne sfătuiesc să luăm în considerare micul dejun ca orice altă masă.  

 

 

 

 

Important este să alegem alimente de calitate pentru micul dejun, care trebuie să fie hrănitor.  De aceea, astăzi vrem să vă oferim o rețetă rapidă și ușoară pentru a pregăti dulciurile perfecte pentru micul dejun sau pentru gustarea din această perioadă. Aceste brioșe sunt simple și sănătoase, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Vom face brioșe portocalii și vom folosi citrice, care sunt bogate în vitamina C, perfecte pentru evitarea primelor răceli și a altor afecțiuni sezoniere.

De ce avem nevoie pentru a face brioșe portocalii:

130 gr făină;

1 ou;

75 de grame de zahăr;

100 ml suc de portocale;

35 gr unt;

1/2 plic de praf de copt.

Ar putea să vă placă și: Tort Ciocco Cola. Un desert original și extrem de delicios! Aveți nevoie de un pahar de Coca Cola

 

Brioșe ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun de toamnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară. Cum se procedează

 

Luați 2 boluri. În unul, combinați ingredientele uscate: făina și praful de copt. În al doilea bol puneți un ou, 75 de grame de zahăr, 100 ml suc de portocale, 35 gr unt topit și mixați-le cu un tel electric. Ulterior, făina combinată cu praful de copt se adaugă în aluatul de ouă și se amestecă bine, până obțineți o compoziție catifelată și spumoasă.

 

 Puteți face si: Biscuiți crocanți de ciocolată. Aveți nevoie de două ingrediente pentru un desert delicios, cu doar 50 de calorii

 

 

Amestecul obținut se toarnă în formele pentru brioșe, care în prealabil se ung cu puțin ulei și se tapetează cu făină. Aveți grijă să umpleți formele de brioșe doar  2/3, deoarece dulciurile vor crește. Tava cu formele de brioșe se dă într-un cuptor încălzit la 180 de grade și se coc aproximativ 15/20 minute.

 

Vedeți și: Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii

 

Pentru a face brioșele și mai bogate în alți nutrienți, putem adăuga câteva ingredientele în aluat.  Astfel, pot fi adăugate cuburi foarte mici de măr sau pere. În plus, pentru a da o notă crocantă, se por adăuga alune tocate sau felii de migdale. În cele din urmă, un vârf de scorțișoară va da ultima notă acestor brioșe.  

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel